Inför Division 2: #15 Chris Ajakpoloho

Chris Ajakapoloho, tv. Chris Ajakapoloho, tv.


Publicerad 3 april 2014 20:22
TEXT & FOTO ÖZCAN EMIN


Chris, 21, kom till Sverige förra sommaren för att spela i FCR men efter strul med hans övergång så blev det inget spel under hösten för hans del. Inför detta år skrev han på för PB och är riktigt ivrig på att få komma igång med seriespelet. Han är ett riktigt rivjärn på mittfältet och backar aldrig undan i duellspelet. Jobbar hårt för laget och har en bra passningsfot. Ett bra skott har han också vilket han visade i träningsmatchen mot Kristianstad, då han fick på en riktig rökare från 35 meter rakt upp i krysset.

Hur länge har du spelat fotboll?
– Cirka elva år.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Jag började spela i en akademi i Nigeria som heter Pepsi Football Academy där jag var i tre år. Därefter flyttade jag till Kwara Football där jag spelade i två år. Efter det var jag i Raca United i ett par år.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är rätt så aggressiv i mitt spel och spelar tufft men inte fult. En bra blick för spelet och har ett bra skott.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Det krävs mycket för att vinna en serie men jag tror vi har dem rätta nycklarna. Jobbar vi hårt i alla matcher som ett lag så finns det en stor chans att ta steget upp i år.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– Våra främsta egenskapr är väl vår offensiv. Vi har väldigt många giftiga spelare som kan göra det oväntade. Och att vi har en stor och bred trupp är bara positivt då det skapar en konkurrens i laget. Det är A & O för att hålla alla spelare på topp då dem som sitter på bänken vill visa att dem vill in i startelvan och dem som spelar kämpar för att behålla sin plats. Jag tycker även att vi har en bra defensiv och vi kämpar hårt när vi tappat boll.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Martin
Har sämst musiksmak? Mohamed
Är lagets pajas? Baskim
Är sämst på att trixa? Oscar
Är lagets sångfågel? Baris
Nyhetsarkiv

Senaste nyheter