Inför Division 2: #30 Xhevdet Llumnica


Publicerad 5 april 2014 14:19
TEXT & FOTO ÖZCAN EMIN


Xhevdet fyller snart 35 men trots det har fortfarande en stark vilja att vinna och kommer ge allt för att hjälpa PB upp till div 1. Rutin på elitnivå har han massor av då han spelat för klubbar som Kalmar FF, Assyriska FF, Husqvarna m.fl. Kommer bli en viktig pjäs i årets div 2 med sin rutin och blick för att läsa spelet på plan.

Hur länge har du spelat fotboll?
– Många, många år. Är inne på mitt 23:e år.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Spelat a-lagsfotboll sen 17-års ålder. Har vunnit både cup och liga i Kosovo. 2003 blev jag utseed till ”Årets bästa spelare”. Här i Sverige har jag spelat i Tidaholm, Kalmar FF, Husqvarna FF, Assyriska FF och senaste för LB07.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Teknisk. En bra spelförståelse och intelligent.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Rätt så stora. Vi har en bred trupp med en oerhörd hård konkurrens. Vi är en av favoriterna i år och det skall vi kunna klara av att hantera med tanke på den kvalitén vi har i truppen.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– Jag tycker att vi har en perfekt mix i truppen. Det är många unga killar som vill mycket med sin fotboll och sen är vi några ”gamlingar” som har mycket erfarenhet och rutin. Det skapar en perfekt balans för att lyckas. Vi jobbar hårt för varandra när vi tappar boll, det är en grej vi arbetat mycket med under vintern.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Bardhyl
Har sämst musiksmak? Bardhyl
Är lagets pajas? Liridon
Är sämst på att trixa? Filip
Är lagets sångfågel? EnisNyhetsarkiv

Senaste nyheter