Inför Div. 2 premiären


Publicerad 9 april 2014 14:09
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


ÄNTLIGEN!!!

Efter en lång försäsong så är det på lördag dags för seriepremiär i Div. 2 Östra Götaland. Prespa Birlik möter nykomlingen FC Höllviken med avspark kl. 14:00 på Höllvikens IP. Intresset kring Div.2 har aldrig varit större och i år blir det många, intressanta drabbningar, b.l.a derbyna mot Kvarnby IK, LB07, FC Höllviken, BW90 och inte minst mot FC Rosengård.

Det har varit många tuffa träningar och många timmars förberedelser för att komma väl förberedda till seriespelet.

Agim Sopi, på lördag är det dags för seriepremiär. Hur känns det?
– Det känns fantastisk kul att äntligen få komma igång med matcherna. Det är det man tränar så hårt för. Det har varit en lång försäsong och alla ser fram emot matchen på lördag.

Nu har du varit här i klubben ett par månader. Har dina förväntningar uppfyllts än så länge tycker du?
– Jag hade stora förväntningar när jag kom hit och jag tycker dem har uppfyllts. Jag har i stort sett fått välja vilka spelare jag velat ha och nu är det upp till mig och ledarstaben att få ut det bästa av denna trupp som vi tror mycket på. Sen tycker jag att ledningen och alla runt omkring laget jobbar väldigt professionellt med allt och det är något som jag är mycket glad över.

Hur tycker du att spelet har fungerat under försäsongen?
– Vi har blandat jättebra prestationer med mindre bra. Vi är många nya i laget och det tar sin lilla tid att bygga upp något bra. Men jag tycker grabbarna jobbat på bra och vi har sakta men säkert lyckats implementera många nya, bra saker i vårt spel. Vi fortsätter hela tiden att utveckla det spelet vi vill spela och jag tror publiken kommer märka av det i matchen på lördag.

Hur tycker du att dem nya spelarna har anpassat sig i laget?
– Jag tycker det har gått bra. Det är alltid svårt när det kommer många nya i ett lag. Alla tänker olika och det är många viljor som skall smälta samman. Prespa Birlik är en klubb som alltid har stora förväntningar på sig och spelarna måste alltid prestera på topp. Men vi har den kapaciteten för att klara det och lägret nere i Turkiet var jätteviktig för sammanhållningen i laget.

Förra året hade PB stora problem med defensiven där man inte tog jobbet hem när man tappade boll. Är detta något som ni jobbat med inför denna säsong?
– Ja det har vi faktiskt. I dagens moderna fotboll så måste alla försvara. Inte bara backlinjen. Tappar man boll så går det inte att promenera hem för då blir man straffad direkt. Därför har vi jobbat en del på att alla ska jobba stenhårt för att ta tillbaka bollen när vi tappat den till motståndarna.

Många snackar om siffror, spelsystem och uppställningar. Är det 4-3-3 som gäller för Prespa Birlik?
– Siffror och spelsystem är något man kan sitta och laborera med i flera dagar. Men vi kommer spela en offensiv fotboll eftersom vi har materialet till att kunna göra det. Sen är det som jag sa, det är viktigt att vi offrar oss lika mycket i defensiven och det gäller hela laget. Motståndarna skall känna att vi flåsar dem i nacken när de har bollen.

Många tippar Prespa Birlik som serievinnare. Ser du det som något bra eller dåligt?
– Vårt mål är ju att ta steget upp så jag ser inget dåligt med det. Vi har inga problem med att bli sedda som seriesegrare. Visst blir det en större press på oss att alltid prestera vårt bästa och det kommer bli tuffare i år då alla vill slå Prespa Birlik. Men jag ser inte det som något problem utan tvärtom.

Hur slutar matchen på lördag då?
– Det får vi veta vid 16-tiden på lördag.

Till sist, har du något du vill säga till Prespas publik?
– Missa INTE matchen mot Höllviken. Jag vill att så många som möjligt tar sig till Höllvikens IP på lördag och visar sitt stöd för PB. Jag såg flera matcher förra året och det är en fantastisk publik vi har. NI är viktigare än ni tror. VI ses på lördag!Div 2 Östra Götaland
FC Höllviken - KSF Prespa Birlik
12/4 14:00
Höllvikens IPNyförvärv: Filip Hillgren (BK Olympic), Mikael Olsson (LB07), Dejan Malenovic (Husie IF), Baskim Sopi (FC Rosengård), Emil Kadhum (Håkanstorps BK), Oscar Vilas Nilsson (Malmö FF), Mohamed Abo-Sharkh (FC Rosengård), Christian Ajakpoloho (Raca United), Enis Bardi (Bröndby IF), Emmanuel Frimpong (FC Rosengård), Xhevdet Llumnica (LB07), Bardhyl Kaciu (FC Rosengård), Besnik Rustemaj (Kalmar FF), Saban Pehilj ( FK Zeljeznicar)

Förluster: Festim Bytyqi (Oxie SK), Luftim Salij (Türk Anadolu FF), Andreas Persson (Lunds BK), Gabriel Ucar (klubb ej klar), Metin Hamid (studier), Nenad Stojadinovic (klubb ej klar), Medin Zekmani (BK Olympic), Serdar Semovski (klubb ej klar), Rahim Ghettas (LB07), Valentino Lai (FC Rosengård), Labinot Harbuzi (klubb ej klar), Norlla Amiri (Lunds BK), William Ngounou (Bosnien Hercegovina SK), Nichlas Schön (Österlen FF)
Nyhetsarkiv

Senaste nyheter