Adriano Kalisiak tror på seger i premiärmatchen


Publicerad 10 april 2014 22:03
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN


På lördag är det dags för seriepremiär i Div. 2 och Prespa Birlik möter då seriefavoriten FC Höllviken. Högerbacken, Adriano Kalisiak ser fram emot matchen mot hans före detta klubb som han representerade i många år innan han kom till Prespa Birlik inför förra säsongen.

– Det skall bli kul. Extra kul att få möta sin gamla klubb. Skönt att äntligen få komma igång efter en lång försäsong. Tror det kommer bli en tuff match mot ett bra motstånd och enligt spelbolagen så är dem en av favoriterna att vinna serien.

Adriano tycker att det gått lite si så där i vissa träningsmatcher då man hållit en för låg lägstanivå. Det har ofta berott på att man underskattat vissa lag och inte haft tillräckligt med motivation. Men till seriepremiären intygar han att alla i laget är taggade till 110 %.

– Vi har haft riktigt bra träningar sen vi kom hem från lägret i Turkiet och hela truppen ser fram emot att äntligen få komma igång. Vi har en bra konkurrens i truppen och det gäller att vi visar var vi verkligen står på lördag.

Du har ju spelat för FC Höllviken i många år. Vad har du att säga om dem?
– Det är en bra klubb med bra organisation. Det var där jag gjorde min debut i div 2. Dem har ett bra lag där alla jobbar hårt för varandra så det kommer bli en tuff match. Känner många där men under matchen måste man vara professionell och göra sitt jobb för den klubb man representerar, kompisar får man vara utanför plan.

Vilken typ av matchbild kan vi förvänta oss?
– Tror det kommer bli lite ställningskrig i början av matchen i och med att det är premiär och mycket nerver inblandade. Men jag tror att vi kommer ta över mer och mer ju längre matchen lider och vi kommer ha mycket boll medans dem kommer satsa på snabba omställningar, så det gäller att vi är på tå och har full fokus hela tiden på rätt saker.

Vad tror du matchen slutar?
– Jag tror att vi vinner med 2-0.
Nyhetsarkiv

Senaste nyheter