Delad poäng i seriepremiären

Publicerad 12 april 2014 17:37 Uppdaterad 13 april 2014 10:22
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN


Det var stora förväntningar inför matchen mellan FC Höllviken – Prespa Birlik. Två förväntade topplag, seriepremiär, en fin gräsmatta på Höllvikens IP och perfekt fotbollsväder. Bättre kunde det inte bli.

Hemmalaget var dem som startade matchen bäst och pressade tillbaka Prespa dem första fem-tio minuterna med längre bollar. Det var också dem som tog ledningen i den elfte minuten när Dino Mesic helt ostörd fick nicka in bollen i mål. Ännu en gång ett billigt mål i en fast situation. Några minuter senare hade Höllviken ännu ett nickläge där Bardhyl Kaciu räddade på mållinjen.

Efter det tog PB över spelet mer och mer och tryckte tillbaka hemmalaget. Den fina gräsmattan gjorde så att Prespa kunde rulla boll längs marken på ett perfekt sätt. Närmast mål i den första halvleken var Baris Hümmet som dribblade sig förbi ett par spelare i straffområdet, men fastnade på den tredje gubben han skulle förbi. I det läget borde han nog tagit ett skott lite tidigare.

Direkt inför andra halvlek gjorde PB ett byte. Liridon Rrustemaj ersattes av Saban Pehilj. Samtidigt bytte man till 4-4-2 och spelade med B. Rustemaj och Pehilj på topp. PB fick ett bättre tryck på Höllviken som mest fick rensa undan bollen. I den 62:a matchminuten kom äntligen det förlösande målet efter ett hårt, placerat skott längs marken, av Besnik Rustemaj. Jublet visste inga gränser på Höllvikens IP.

Prespa Birlik fortsatte att äga matchen efter målet och man gick för en trepoängare. Höllviken satsade på kontringar och på slutet av matchen hade dem några lägen som var farliga. Hillgren i mål gjorde ett par fina räddningar. Men det blev inga fler mål och seriepremiären slutade 1-1.

– Skönt att premiären är avklarad. Tycker faktiskt vi förtjänade att vinna, vi var det spelförande laget. Grabbarna visade en härlig vinnarmoral och vi gick verkligen för en seger idag. Vi spelade bra i första, dem gjorde det svårt för oss genom att sjunka djupt med hela laget. Andra halvlek hade vi rejält tryck på dem när vi gick över till 4-4-2 men tyvärr lyckades vi inte få in tvåan också, sade Agim Sopi efter matchen.

Nästa match spelas 18 april på Heleneholms IP. PB tar emot LB07 i årets första Malmöderby.Laguppställning (4-3-3):
1. Filip Olsson Hillgren (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
7. Baris Hümmet
9. Besnik Rustemaj (ut 86´)
10. Sami Güngör (K)
18. Liridon Rrustemaj (ut 46´)
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson
30. Xhevdet Llumnica (ut 82´)

Ersättare:
23. Dejan Malenovic (MV)
5. Baskim Sopi
8. Jonatan Ericsson Holmkvist (in 82´)
11. Saban Pehilj (in 46´)
12. Rasmus Ridell
15. Chris Ajakpoloho
16. Mohamed Abo-Sharkh (in 86´)


Slutresultat: 1-1 (1-0)

Målskytt: 1-1 62´ Besnik Rustemaj

Varning: 19´ Omar Aouida

Spelplats: Höllvikens IP, Höllviken

Publik: -
Nyhetsarkiv

Senaste nyheter