Skaffa spelkort hos Svenska Spel och registrera det på Prespa Birlik

Publicerad 16 april 2014 11:15

Svenska Spel driver sen ett år tillbaka en satsning som kallas för ”Gräsroten”. Det är totalt 50 miljoner/år som delas ut till ungdomsidrotten i Sverige.

Om du skaffar ett spelkort och registrerar det på KSF Prespa Birlik får klubben poäng varje gång du använder det och ungdomarna får del av miljonerna. Att skaffa spelkort kostar ingenting och det gör du hos ditt spelombud.

Har du redan spelkort ansluter du det bara till KSF Prespa Birlik. Det kan du göra hos ditt spelombud eller på Svenska Spels hemsida.Vad innebär Gräsroten?
Svenska Spel delar årligen ut 50 miljoner kronor till RF-anslutna idrottsföreningar runt om i landet, pengar som i första hand ska användas till föreningarnas ungdomssatsningar. Hur pengarna fördelas mellan föreningarna avgör Svenska Spels kunder.

Gräsroten gäller för alla Svenska Spels spel som du registrerar med ditt Spelkort (undantaget Poker och Bolagsspel på svenskaspel.se) oavsett om du spelar i spelbutiken, på webben eller i mobilen. Du kan välja att stödja upp till tre föreningar. För varje spelad krona tiodubblas antalet poäng - som i sin tur delas ut till de föreningar som man valt att stödja. Poängen samlas in under ett år - insamlingsperioden är 1 oktober till 30 september. Efter periodens slut fördelar Svenska Spel 50 miljoner kronor till föreningarna proportionerligt efter hur stor andel av den totalt utdelade poängsumman som föreningarna har erhållit under året.


Varför har Svenska Spel Gräsroten?
Svenska Spel vill stötta engagemanget i svensk idrott. Genom att erbjuda möjligheten för kunden att själv besluta om vilken förening/idrott man vill sponsra, skapas en större delaktighet för svensk idrott. Förhoppningen är också att spelupplevelsen blir starkare och mer personlig. Vi vill med Gräsroten slå ett tydligt slag för svensk idrott, framförallt ungdomsidrotten. Det är både ett folkhälsointresse och ett sätt att bidra till återväxten av svenska elitidrottare. Gräsroten gör vårt mångåriga engagemang för svensk idrott tydligare.

Detta är ett långsiktigt engagemang där en period varar i ett år. . Perioden startar 1 oktober och pågår till 30 september. Därefter börjar en ny period med ett nytt intjänandeår igen.Läs mer om Gräsroten härNyhetsarkiv

Senaste nyheter