Holm: "Vi kommer göra allt för att ta vår första trepoängare"

Publicerad 17 april 2014 14:02
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Imorgon är det dags för årets första Malmöderby. Prespa Birlik tar emot LB07 på Heleneholms IP med avspark kl. 14:00. Hemsidan tog ett snack med mittbacken Martin Holm, inför matchen.

Martin, 1-1 i premiären mot FC Höllviken. Vad tycker du om er insats i den matchen?
– Mycket premiärnerver. Trots det tycker jag att vi gjorde en bra match. Vi ägde mycket boll och i den första halvleken var dem knappt över på vår planhalva. Hade vi bara varit lite mer skärpta i det offensiva straffområdet så tror jag vi hade vunnit. Men en pinne i premiären mot seriefavoriterna är inte dåligt.

Hur tycker du att spelet förändrats jämfört med förra säsongen?
– Det har faktiskt förändrats en hel del. Vi äger mycket mer boll och kontrollerar matcherna på ett annat sätt. När vi attackerar så fyller vi på med mycket folk och när vi tappar boll så jobbar vi mycket aggressivare tillsammans för att vinna tillbaka den. Den största skillnaden är väl att vi är ett mer spelande lag i år.

Ni ser mycket mer samspelta ut i backlinjen i år. Är det något ni tränat mycket på under vintern?
– Agim vill ju att vi ska rulla bollen längs marken och inte tjonga iväg den direkt, så visst har vi lagt ner tid på at träna på det. Vi försöker att hitta mittfältarna som kommer ner för att hämta boll istället för att tjonga iväg den till motståndarna och sen behöva jaga tillbaka den.

LB07 imorgon och årets första Malmöderby. Vad har du för tankar inför matchen?
– Hemmapremiär och mycket publik förhoppningsvis, kommer bli en rolig match. LB07 är en klubb som jag tidigare spelat för. Hänt mycket sen den tiden jag var där. I år har dem många unga killar i laget som krigar och kämpar hårt. Det kommer inte att bli en lätt match och det gäller att vi är på tå redan från start. Jag tror att dem kommer falla djupt ner på banan precis som Höllviken gjorde och satsa mer på kontringar. Vi kommer iallafall köra vårt spel och göra allt för att ta vår första trepoängare.
Nyhetsarkiv

Senaste nyheter