Inför derbyt mot LB07

Publicerad 17 april 2014 19:12
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN


Imorgon är det alltså dags för årets första Malmöderby för Prespa Birliks del. Det är LB07 som gästar Heleneholms IP och det är första gången lagen möts i seriesammanhang sedan Bunkeflo IF och Limhamns IF bildade LB07 år 2008.

LB07 har sedan dess spelat i både superettan och div 1 men åkte förra året ned till div 2. En klubb som i år satsat mycket på egna ungdomar och har ett löpstarkt lag som krigar hårt. I laget återfinns dem tidigare PB-spelarna Rahim Ghettas och Ahmad Mohamad. Premiärmatchen för deras del slutade med en 3-1 förlust mot Kvarnby IK.

Prespa Birlik har tränat på bra inför derbyt efter förra veckans 1-1 match mot Höllviken. Hela truppen är intakt och det skall bli intressant att se vilken startelva som får chansen i denna match.

– Vi gjorde en bra match senast tycker jag. Det som saknades lite kanske var att vi borde kommit till fler avslut och offrat oss lite mer i straffområdet. Men en premiär är alltid en premiär. Nu är den avklarad och nu fokuserar vi på derbyt mot LB07 som är ett ungt, kämpande lag. Dem kommer säkerligen backa hem en del och det gäller för oss att röra på oss mycket och spela vårt snabba spel som vi är duktiga på, säger Agim Sopi.

Prespa Birlik har tack vare samarbetspartnern STADIUM kunnat ordna en skottborg som kommer att finnas på plats vid idrottsplatsen. Alla barn och ungdomar som är intresserade får jättegärna prova på att prickskjuta i skottborgen.

Vi kan också meddela att vi även i år kommer att sälja vår berömda Cevapcici under våra hemmamatcher.

Så missa inte derbyt imorgon och glöm inte att klä dig i GRÖNT.


Truppen:

Filip Hillgren - Dejan Malenovic - Martin Holm - Adriano Kalisiak - Adem Özay - Baris Hümmet - Jonatan Holmqvist - Besnik Rustemaj - Sami Güngör - Saban Pehilj - Rasmus Ridell - Mohamed Abo-Sharkh - Chris Ajakpoloho - Liridon Rrustemaj - Omar Aouida - Bardhyl Kaciu - Oscar Vilas Nilsson - Xhevdet Llumnica


KSF Prespa Birlik - LB07
18 april kl. 14:00
Heleneholms IP
Nyhetsarkiv

Senaste nyheter