Lagkapten Güngör: " En speciell match"

Publicerad 24 april 2014 14:05
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Efter två spelade matcher i seriespelet så har Prespa Birlik lyckats ta en poäng. Att redan nu snacka om kris är att ta i då det återstår 24 omgångar, men att laget inte fått den start man riktigt önskade kan man inte förneka. På lördag väntar ett nytt Malmöderby då man ställs mot storsatsande FC Rosengård på Rosengårds IP. En arena som Prespa Birlik har fina minnen ifrån efter förra årets 1-0 seger.

– Det stämmer att det inte gått som dem flesta hade förväntat sig. Vi är absolut inte nöjda med resultaten eftersom vi vet vilken kapacitet vi har i truppen och det kommer vi att visa på lördag, säger lagkapten Sami Güngör.

Vi gjorde det bra i de flesta träningsmatcherna, framförallt mot starkt motstånd nere i Turkiet. Men i serien har vi vissa stunder sett lite darriga ut. Vad tror du det kan bero på?
– Mot Höllviken gjorde vi en godkänd insats under långa stunder tycker jag. Det kan också vara att vi blev lite stressiga när vi fick mål emot oss. Men mot LB07 släppte vi in två väldigt billiga mål. Sådana misstag har vi inte råd att göra på denna nivå. Vi måste också bli bättre på att sätta chanserna vi skapar, lite mer skärpa i avslutsmomenten.

På lördag är det dags för ett nytt Malmöderby. Denna gång mot din moderklubb, FC Rosengård. Vad har du för tankar inför matchen?
– En speciell match, inte bara för mig utan för alla i laget. Dem flesta känner varandra och det är mycket prestige som står på spel i ett sådant derby. De har ett skickligt lag som likt oss gillar att spela längs marken så det kommer säkert bli en rolig match att se på.

Förra året vann vi med 1-0 på deras hemmaplan. Tror du det har någon betydelse inför denna match?
– Det är klart att det sitter någonstans i bakhuvudet på dem att vi slog dem där förra året. Det kommer säkert göra dem än mer revanschsugna men vi vet också vad vi kan och det kommer säkerligen bli en tuff match denna gång också.


MISSA INTE MALMÖS HETASTE DERBY!

FC Rosengård - KSF Prespa Birlik
Rosengårds IP
Lör 26 april kl. 14:00
Nyhetsarkiv

Senaste nyheter