FC Rosengård - KSF Prespa Birlik 2-0

Publicerad 26 april 2014 20:44 Uppdaterad 27 april 2014 09:55
TEXT: ÖZCAN EMIN


Det blev det ingen poäng i derbyt mot FC Rosengård. Ett steg framåt prestationsmässigt jämfört med tidigare matcher är iallfall glädjande. Bägge lagen startade lite avvaktande men Prespa Birlik var det laget som kontrollerade det mesta i den första halvleken. Man täppte till ytorna på mittfältet och hemmalaget tilläts inte skapa något framåt. Matchens första, farliga målchans kom i den 23:e minuten. Det var Abo-Sharkh som med ett perfekt inlägg hittade Saban Pehilj vid den bortre stolpen. Tyvärr gick nicken strax utanför stolpen. Prespa tog över mer och mer och i den 43:e minuten hade man ytterligare en fin chans att göra mål på när man kom i ett fyra mot tre läge. Dock så valde Ajakpoloho att skjuta istället för att passa till någon av sina lagkamrater som hade bättre läge.

I början på den andra halvleken så skapade hemmalaget lite tryck på Prespa Birlik när man hade ett par farliga hörnor i rad. Dock utan resultat. Båda lagen började ta större risker ju längre matchen led och i den 69:e minuten kom det ödesdigra målet när Rosengårds, Alvedin Nezirovac fick på en riktig drömträff som gick rakt upp i Malenovics vänstra kryss. Prespas jakt på en kvittering hann knappt starta innan den slutade. Kalisiak fick i den 72:a minuten sitt andra gula kort i matchen och fick lämna plan. Istället kunde Rosengård öka på till 2-0 och döda matchen helt.

Prespa gjorde trots förlusten en bra match och lagkaptenen Sami Güngör tyckte att laget förtjänade minst en poäng.

– Vi gjorde en bra match idag om man jämför med tidigare instatser. Men tyvärr ville inte bollen i mål. Dem hade knappt något avslut på mål innan dem fick 1-0 målet. Men sådan är fotbollen ibland, dem hade flyt och vi oflyt. Det är bara till att kämpa vidare så vänder det snart. Vi vet vad vi har för kapacitet och det är bara en tidsfråga innan det lossnar för oss, sade han.


Nästa match
KSF Prespa Birlik - Vimmerby IF
Heleneholms IP
Torsdag 1 maj kl. 14:00Laguppställning (4-3-3):
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
6. Serdar Özay (ut 78´)
7. Baris Hümmet
10. Sami Güngör (K)
11. Saban Pehilj (ut 78´)
15. Chris Ajakpoloho
16. Mohamed Abo-Sharkh (ut 79´)
17. Enis Bardi
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
1. Filip Hillgren (MV)
4. Emil Kadhum
8. Jonatan Holmkvist (in 79´)
12. Rasmus Ridell (in 78´)
19. Omar Aouida (in 78´)
21. Bardhyl Kaciu
99. Murat KücükvardarSlutresultat: 2-0 (0-0)

Varningar: 37´ Mohamed Abo-Sharkh, 43´ Adriano Kalisiak, 51´ Martin Holm, 59´ Saban Pehilj, 72´ Adriano Kalisiak, 88´ Baris Hümmet

Utvisning: 72´ Adriano Kalisiak

Spelplats: Rosengårds IP

Publik: 1035Nyhetsarkiv

Senaste nyheter