Inför KSF Prespa Birlik - Vimmerby IF

Publicerad 30 april 2014 20:47
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Inför detta år så utökades Division 2 till fjorton lag i varje grupp istället för tolv som det var förr. Det innebär ett tajtare spelschema och redan imorgon är det dags för ny hemmamatch innan söndagens bortamatch i Kalmar.
Prespa Birlik tar sig an Vimmerby IF under torsdagen 1 maj. Ett lag som är okänt för dem flesta av oss och det är första gången lagen möts.

Vi tog ett litet snack med tränaren Agim Sopi inför matchen.

Dem på förhand, tre tuffa matcherna har avverkats. Hur tycker du att det gått inledningsvis i seriespelet?
– Givetvis är vi inte nöjda med poängskörden hittills. Spelmässigt tycker jag att vi ändå gjort det ok men det finns mycket mer att hämta utav alla spelare. Det är bara en tidsfråga innan det vänder och då tror jag att ingen kommer kunna stoppa oss.

Vi gjorde det rätt bra i derbyt förra veckan mot Rosengård, ändå fick vi inte med oss någon poäng. Hur ser du på den matchen så här ett par dagar efter?
– Vi gjorde det bra hela vägen fram till straffområdet. Sen hade vi två riktigt heta målchanser som vi inte satte precis innan pausvilan. Hade vi gjort mål där så tror jag att det hade blivit en helt annan matchbild i den andra halvleken. Dem hade inget fram till deras 1-0 mål och efter vår utvisning så blev det tufft. Men nu har vi lagt det bakom oss och tränat hårt denna vecka.

Ett mål på tre matcher är väl inget drömscenario. Vi gjorde många mål i träningsmatcherna men i serien har det gått mindre bra. Tror du det finns någon speciell anledning till det?
– Det är faktiskt svårt att peka på något specifikt men vi jobbar en del med avslut på träningarna och killarna gör sitt bästa. Jag tror att, när det väl lossnar så kommer allt släppa. Sen är det svårt när lag backar hem och parkerar bussen i straffområdet. Där kan vi bli bättre på att ta avslut utifrån och kanske komma till fler inlägg istället för instick.

Imorgon gästar Vimmerby IF, Heleneholms IP. Vad vet ni om dem?
– Ett okänt lag för dem flesta av oss men jag vet att de har ett ungt lag som är tunga att möta. Kommer bli en tuff match men nu är det dags för oss att vända trenden. Vi är väl förberedda och riktigt hungriga för att få ta vår första trepoängare. Vi hoppas även att publiken fortsätter att stötta oss som dem gjort hittills, dem är viktiga för oss.


Truppen:
Filip Hillgren - Dejan Malenovic

Martin Holm - Emil Kadhum - Adem Özay - Omar Aouida - Oscar Vilas Nilsson

Sami Güngör - Chris Ajakpoloho - Mohamed Abo-Sharkh - Enis Bardi - Jonatan Holmqvist - Bardhyl Kaciu - Xhevdet Llumnica - Murat Kücükvardar

Besnik Rustemaj - Saban Pehilj - Rasmus Ridell


KSF Prespa Birlik - Vimmerby IF
1 maj klockan 14:00
Heleneholms IP
Nyhetsarkiv

Senaste nyheter