Storseger mot Vimmerby

Publicerad 1 maj 2014 23:25 Uppdaterad 2 maj 2014 11:15
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Ett mål på tre matcher var facit innan matchen. Mot Vimmerby kom ketchupeffekten när Prespa Birlik bjöd på målfyrverkeri. ”Äntligen” var ordet på mångas läppar efter matchen.

Hemmalaget tog ledningen redan i den tionde minuten när Besnik Rustemaj bröstade ner ett inlägg till Saban Pehilj som enkelt placerade bollen i mål. Fint samarbete mellan dem båda anfallarna.

Sju minuter senare ekade mål-låten på Heleneholms IP igen. Sami Güngör fick på en riktig rökare från 25 meter som målvakten släppte retur på och där stod Besnik Rustemaj som enkelt rakade in 2-0. Vimmerby fick in ett reduceringsmål innan pausvilan. Efter en kommunikationsmiss i försvaret så kom Simon Alexandersson ensam mot Dejan Malenovic och träffade stolpen, returen hamnade rakt på hans fötter och andra gången satt den i mål.

En kvart in i den andra halvleken så ökade Prespa Birlik på till 3-1 genom Enis Bardi. En fantastiskt fin frispark som han satte rakt upp i målvaktens högra kryss. Tolv minuter senare var det dags igen. Denna gång i målvaktens vänstra kryss. Att Bardi har magiska frisparkar hade dem flesta av oss fått höra. Men igår fick vi som var på Heleneholms IP se det med egna ögon och jag är rätt så övertygad om att vi kommer få se fler sådana mål från den killens fötter.

Efter 4-1 målet så mattades tempot av något och Vimmerby tappade hoppet helt. Men i 90:e minuten så lyckades dem reducera till 4-2 genom samma kille som gjorde deras första mål.

Besnik Rustemaj ville inte vara sämre än tvåmålsskytten Enis Bardi. Han gjorde sitt andra och matchens sista mål på tillägstid när han pangade in 5-2 på volley.

– Skönt att vi vann och fick göra många mål. Tycker vi kontrollerade matchen långa stunder, även om Vimmerby hade någon farlig chans som Dejan räddade. Dock så måste vi vara aggressivare och mer resoluta i försvarsspelet. Vi skall inte bjuda motståndarna på så enkla mål som vi gjorde idag, sade Agim Sopi.

Nästa match spelas redan på söndag då Prespa Birlik åker upp till Kalmar för att möta Lindsdals IF.Laguppställning (4-4-2):
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
6. Adem Özay
9. Besnik Rustemaj
10. Sami Güngör (K)
11. Saban Pehilj (ut 73´)
15. Chris Ajakpoloho
16. Mohamed Abo-Sharkh (ut 68´)
17. Enis Bardi (ut 78´)
19. Omar Aouida
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
1. Filip Hillgren (MV)
4. Emil Kadhum
12. Rasmus Ridell (in 78´)
18. Jonatan Holmkvist
21. Bardhyl Kaciu (in 68´)
30. Xhevdet Llumnica (in 73´)
99. Murat Kücükvardar


Slutresultat: 5-2 (2-1)

Målskyttar: 1-0 10´ Saban Pehilj, 2-0 17´ Besnik Rustemaj, 3-1 60´ Enis Bardi, 4-1 72´ Enis Bardi, 5-2 90´ Besnik Rustemaj

Varning: 45´ Besnik Rustemaj

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 224

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter