B. Rustemaj och E. Bardi lämnar för tyska TuS Koblenz 

Publicerad 15 maj 2014 19:55
TEXT: ÖZCAN EMIN


2014-05-15. Det datumet kommer skrivas in i historieböckerna då Prespa Birlik för första gången i klubbens historia levererade två spelare ut i Europa. Idag skrev anfallaren Besnik Rustemaj och mittfältaren Enis Bardi på vars ett ettårskontrakt för tyska TuS Koblenz.

– Vi är oerhört glada för att vi kunnat leverera två duktiga fotbollsspelare till Tyskland. Det ligger helt i linje med klubbens satsning där vårt mål är att utveckla spelare som sen kan ta steget till dem större ligorna, säger Prespa Birliks ordförande Aydin Demir.

Tus Koblenz har som högst spelat i 2. Bundesliga men spelar för närvarande i Regionalliga Südwest (motsvarar div 2 i Sverige). Skillnaden är dock stor på alla plan. Allt är mycket proffsigare och spelarna tjänar mycket mer än här hemma i Sverige. 
Koblenz publiksnitt ligger på 4000-5000 när man spelar på sin hemmarena, Stadion Oberwerth, som rymmer 15 000.

– Vi tappar två duktiga spelare men det är kul för både dem och Prespa Birlik. Det är klubbens policy att inte stoppa någon och vi alla är såklart oerhört glada för killarnas skull, berättar tränaren Agim Sopi.

Igår kväll mötte Kublenz, Bundesliga-laget Bayer Leverkusen i en träningsmatch där man förlorade. Både Enis och Besnik fick speltid för att visa upp sig och imponerade så pass att dem fick kontraktsförslag. B. Rustemaj gjorde Koblenz enda mål i matchen som till slut slutade 1-6.

Enis och Besnik kommer att spela för Prespa Birlik fram till 19 juni då sista matchen innan sommaruppehållet spelas. 1 juli startar deras nya proffsliv i Tyskland.


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter