Hicham Ali klar för KSF Prespa Birlik

Hicham Ali i LB-tröjan. Hicham Ali i LB-tröjan.

Publicerad 21 maj 2014 20:55
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Idag blev det klart att den 23-årige mittfältaren från LB07, Hicham Ali kommer att spela för PB resten av året. Han har kritat på för resten av säsongen med option på ytterligare ett år. I motsatt riktning går anfallaren Liridon Rrustemaj.

För någon vecka sedan spelade du emot Prespa Birlik och nu är du här. Känns det inte lite lustigt?
– Sådan är fotbollen, det kan svänga snabbt ibland. Jag var på väg till PB redan i vintras men då blev det inte av. Men nu är jag här och ser fram emot att hjälpa laget så gott jag kan, säger Hicham Ali.

Du har bara tränat två pass, hur tycker du det känns så här långt?
– Det känns jättekul att vara här. Här finns många, fantastiskt duktiga spelare i truppen och en jätteduktig ledarstab. Säsongsinledningen har varit lite knackig, men jag tror vi är på gång nu och jag ser fram emot att få spela för Prespa Birlik.

Hicham har skrivit på för Prespa Birlik men blir inte spelklar förrän den 15 juli då transferfönstret öppnar igen.

– Känns lite tråkigt att man inte kan spela match såklart men det är bra för mig att jag kan träna och få igång konditionen ordentligt. Jag var skadad för någon månad sedan och har därför inte spelat så värst mycket sista tiden.

Hicham Ali började sin fotbollskarriär i BK Olympic vid 7-års ålder och har sedan dess spelat i klubbar som IFK Malmö, Malmö FF och FC Rosengård.

– Ja, det stämmer. 2011 fick jag lärlingskontrakt med MFF och blev utlånad till FC Rosengård för att få seniorerfarenhet på hög nivå.

Det blev ingen fortsättning i MFF utan han hamnade till slut hos LB07 där han varit dem senaste åren. Hicham har även spelat ett par landskamper för Palestinas U21-lag, bland annat då dem kvalade till OS och så här beskriver tränaren Agim Sopi lagets senaste nyförvärv:

– Ett fantastiskt tillskott vi fått till vår redan starka trupp, vi är glada att han valde Prespa Birlik. En allroundspelare med en bra vänsterfot. Jag tror vi kommer få stor nytta av honom till hösten, berättar han.

Hicham kommer att tilldelas tröja nr 18.

Prespa Birlik vill rikta ett stort tack till Liridon Rrustemaj för alla åren han varit i klubben och önska honom all lycka i framtiden.

Samtidigt välkomnar vi Hicham Ali till oss och önskar honom lycka till. 


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter