Prespa Birlik tog sin andra storseger på hemmaplan

Publicerad 24 maj 2014 20:38 Uppdaterad 25 maj 2014 20:56
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Prespa Birlik tog sin andra raka seger när man besegrade Kvarnby IK med hela 5-2 i Malmöderbyt. Två av målen gjordes utav mittbacken Oscar Vilas.

– Riktigt skönt att få sätta dit två nickmål idag. Det var nog 3-4 år sedan jag gjorde två i en och samma match, säger en leende Oscar efter matchen.

Det var bortalaget som tog ledningen i den 14:e minuten genom anfallaren Dano Asani. PB hade som vanligt bollinnehavet och Kvarnby körde samma taktik som alla bortalag gör när dem kommer till Heleneholms IP. Backar hem djupt ner och satsar på snabba omställningar. Prespa Birlik kvitterade till 1-1 en kvart efter Kvarnbys mål då firma Ridell & Pehilj kopierade förra veckans samarbete mot Ljungby. Fint inspel längs marken av Ridell och Pehilj kunde enkelt placera in bollen i mål. Kvarnby tilläts ta ledningen ännu en gång i matchen när man precis innan halvtidsvilan gjorde 1-2.

– Deras andra mål är en ren bjudning utav oss. Ingen av oss pressar på och en av deras spelare får helt omarkerad i lugn och ro placera in bollen i mål. Så får det inte gå till, säger han.

Men i andra halvlek så var det bara ett lag på banan. PB visade vem som bestämde och redan tre minuter in i den andra halvleken så satte Oscar Vilas sitt första mål för dagen och det var kvitterat. Backkollegan Adriano Kalisiak ville inte vara sämre utan även han gjorde ett nickmål i den 52:a minuten, 3-2. Prespa Birlik kontrollerade matchen och på slutet gjorde man både 4-2 och 5-2.

En väl genomförd match utav PB och det fanns inte mycket att klaga på denna dag förutom att det var alldeles för lite publik för att vara ett Malmöderby. Nästa söndag får vi hoppas att fler hittar till Heleneholms IP då IFK Berga kommer på besök.

– Det känns som att vi börjar hitta tillbaka till det spelet vi hade under slutet av försäsongen och när vi var i Turkiet. Vi vet vad vi kan och jobbar hårt på träningarna för att bli ännu bättre. Nu skall vi fortsätta på detta spåret och på torsdag har vi en svår bortamatch mot Hässleholm där vi ska försöka ta en ny vinst, avslutar Oscar Vilas.


Nästa hemmamatch
KSF Prespa Birlik - IFK Berga
Söndag 1 juni kl. 16:00
Heleneholms IP


Matchfakta:

Laguppställning (4-3-3):
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak (K)
7. Baris Hümmet (ut 71´) 
11. Saban Pehilj (ut 74´) 
12. Rasmus Ridell
15. Chris Ajakpoloho 
16. Mohamed Abo-Sharkh (ut 71´)
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
1. Filip Hillgren (MV)
4. Emil Kadhum
8. Jonatan Holmqvist
9. Besnik Rustemaj (in 74´) 
10. Sami Güngör (in 71´) 
17. Enis Bardi (in 71´)
99. Murat KücükvardarSlutresultat: 5-2 (1-2)

Målskyttar: 1-1 28´ Saban Pehilj, 2-2 48´ Oscar Vilas Nilsson, 3-2 52´ Adriano Kalisiak, 4-2 79´ Enis Bardi, 5-2 88´ Oscar Vilas Nilsson

Huvuddomare: Roger Persson, Kristianstad

Assisterande: Amer Olevic, Landskrona Ibrahim Mujadzic, Malmö

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 178


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter