Dejan Malenovic: "Vi skall fortsätta vara ödmjuka"

Publicerad 27 maj 2014 11:11
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Han inledde säsongen som andremålvakt men efter två omgångar fick han chansen från start i matchen mot FC Rosengård och har sedan dess vaktat mellan stolparna. Dejan Malenovic, 27, har släppt in sju mål på sex matcher och hållit nollan två gånger i årets Div 2 Östra.

– Vi har ett starkt försvar som hjälper mig mycket. Även om vi släppt in ett par billiga mål så känns det som att vi är mer solida i försvaret jämfört med i fjol, säger Dejan Malenovic.

Du har gjort ett par svettiga räddningar i matcherna du stått, är du nöjd med din insats så här långt?
– Jag skall inte klaga, men jag kan mycket bättre. Fick inte så mycket speltid under försäsongen och innan det hade jag inte spelat på ett par månader. Men jag börjar komma i form och det har känts bra senaste tiden.

Till vardags jobbar småbarnspappan Dejan som plattsättare. Att kombinera det tuffa jobbet, livet som familjefar, med fyra träningspass i veckan ser han inte som ett problem.

– Vi har ökat träningsdosen något i år men det ser jag bara som positivt. Man blir ju bättre ju mer man tränar. Sen har vi även fått en riktigt duktig målvakstränare, Donco Nikoloski, som bidrar med mycket. Han är en rutinerad herre som lär oss målvakter i truppen en massa bra saker.

Ni inledde serien lite svajigt men nu har ni inte förlorat på fem raka. Vad tror du det beror på?
– Inför detta år så var halva truppen nya spelare och det är inte alltid det lättaste att få alla att spela ihop som ett lag. Vi jobbat hårt på varje träning och sådant kan ibland ta sin lilla tid men jag tycker att dem senaste resultaten visar att vi är på väg åt rätt håll, säger han och fortsätter.

– Vi har en riktigt bra ledarstab i år. Inget ont om förra årets tränare men det är på en annan nivå i år. Även allt annat omkring har blivit mycket proffsigare och där är många som jobbar hårt för att vi spelare skall ha det bra. Men allt sådant tar också tid. Prespa Birlik har inte spelat många år på denna nivå och det tar tid att växa in i rollen som en professionell klubb. Vi lär oss alla, hela tiden.

Närmast väntar Hässleholms IF, på torsdag. Lite av ett spöklag för PB, två förluster förra året. Vad tror du om den matchen?
– Vi är inne i en bra period där vi inte förlorat på fem matcher som sagt, men det blir ingen lätt uppgift att åka upp till Österås IP och bara vinna hur som helst. Hässleholm har ett bra lag även om dem inlett serien sisådär i år. Men vi skall fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt så kommer resultaten också.





 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter