Tredje raka segern

Publicerad 29 maj 2014 21:34 
Uppdaterad 30 maj 2014 10:02
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


– Jag är mycket nöjd med vårt spel idag. Vi är kraftfulla och rullar stundtals ut HIF som fick jaga en del. En riktigt skön 1-0 seger som gör att vi håller kontakten med toppen och skapar ett litet gap till lagen som är under oss, sade en mycket glad Agim Sopi efter matchen.

Prespa Birlik tog en mycket viktig trepoängare när man besegrade Hässleholms IF på bortaplan. Dem två frågorna som fanns inför matchen var om PB skulle ta revansch efter förra årets två förluster mot HIF. Samt om man skulle ta sin tredje raka seger, något man inte kunna göra i seriespel på över ett och ett halvt år.

Det blev imponerande ja på båda. Tredje raka segern och ännu en stabil laginsats där man visade upp ett stort självförtroende. PB är ordentligt på gång och det syns på hela laget som lyft sig flera steg.

Annars så var det inte så stor dramatik i den första halvleken, hemmalaget försökte spela runt men det var PB som hade kontrollen på det mesta som skedde. Några halvchanser var allt som hände i den första akten.

Desto mer spännande blev det efter Besnik Rustemajs 1- 0 i den 60:e matchminuten då hemmalaget lyfte upp allt dem hade för att försöka få till en kvittering. Då hade PB en handfull lägen att göra mål på, men dock utan att lyckas sätta bollen bakom hemmalagets målvakt som fick göra ett par avancerade ingripanden.

Även Prespas målvakt, Dejan Malenovic, gjorde ett par fina räddningar och höll sin tredje nolla för i år.

– Nu glömmer vi detta och börjar ladda om inför nästa match som är redan på söndag då vi möter IFK Berga. Vi ska göra vårt yttersta för att hålla vinnartrenden intakt, avslutar Agim Sopi.KSF Prespa Birlik - IFK Berga
Söndag 1 juni kl 16:00
Heleneholms IP
Matchfakta:

Laguppställning (4-3-3):
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Oscar Vilas Nilsson
6. Chris Ajakpoloho
10. Sami Güngör (K) 
11. Bardhyl Kaciu
12. Rasmus Ridell (ut 60´)
14. Besnik Rustemaj (ut 78´)
17. Enis Bardi (ut 86´)
19. Omar Aouida

Ersättare:
1. Filip Hillgren (MV)
4. Emil Kadhum
7. Baris Hümmet (in 60´)
8. Jonatan Holmqvist
9. Mohamed Abo-Sharkh
18. Saban Pehilj (in 78´)
21. Baskim Sopi (in 86´)Slutresultat: 0-1 (0-0)

Målskytt: 0-1 60´ Besnik Rustemaj

Varningar: 9´ Sami Güngör, 29´ Adriano Kalisiak, 37´ Bardhyl Kaciu

Domare: Henrik Reffers, Arkelstorp

Spelplats: Österås IP

Publik: 192


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter