Domaren avgjorde på tilläggstid

Publicerad 2 juni 2014 10:03
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Prespa Birlik lyckades inte hålla segersviten intakt. IFK Berga tog hem alla tre poängen efter att ha avgjort på tilläggstid. 2-1 målet gjordes på en felbedömd straff.

– Jag tar bollen först och den är på väg ut till hörna, sedan trillar deras spelare över mitt ben. Hur han (domaren) kan bedöma det som straff är en gåta för mig. Han står alldeles för långt ifrån situationen och assisterande reagerar inte ens, sade mittbacken Martin Holm.

PB startade inte matchen bra. Berga spelade högt och aggressivt och lyckades störa PB i sina uppspel. Det blev inte bättre när Saban Pehilj fick sin andra varning i den 25:e minuten och fick lämna plan. Berga hade mer boll därefter och tryckte på för ett ledningsmål men försvaret gjorde en stabil insats och tillät inte bortalaget att skapa något.

I den andra halvleken kom PB ut med en helt annan energi och trots att man var en man mindre så syntes det inte. I den 55:e minuten kom också ledningsmålet när Oscar Vilas Nilsson tryckte ditt sitt tredje nickmål för säsongen. Därefter hade PB ett flertal chanser att utöka sin ledning men tyvärr ville det inte sig riktigt. Istället fick Berga kvittera till 1-1 i den 73:e minuten när hemmamålvakten gjorde en liten tabbe.

Tempot mattades av mot slutet och många trodde nog att matchen skulle sluta 1-1. Men på övertid fick Berga en totalt felbedömd straff och satte 2-1 och PB:s fina vinstsvit bröts.

– Vi gör en riktigt bra andra halvlek trots en man mindre. Berga var tuffa att möta, väldigt fysiska. Men det känns som att vi blir rånade på en poäng idag. Det känns mycket tungt just nu, sade en besviken Martin Holm efter matchen.

Jag har aldrig, öppet kritiserat en domare på denna hemsida men detta var något som jag aldrig upplevt på en fotbollsplan. Förutom straffen så var det många tveksamma beslut under matchen. Magnus Hansson har dömt oss två gånger i år och hans facit är, nio gula och två röda kort till oss. Jag har inget mer att skriva om denna domare.BW 90 IF - KSF Prespa Birlik
Söndag 8 juni 17:00
Bjärsjölagårds IP
Matchfakta:


Laguppställning (4-3-3):
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
7. Baris Hümmet (ut 73´)
10. Sami Güngör (K) 
11. Saban Pehilj
15. Chris Ajakpoloho (ut 87´)
16. Mohamed Abo-Sharkh (ut 46´)
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
1. Filip Hillgren (MV)
4. Emil Kadhum
5. Baskim Sopi (in 87´)
9. Besnik Rustemaj (in 46´)
12. Rasmus Ridell
17. Enis Bardi (in 73´)
99. Murat Kücükvardar


Slutresultat: 1-2 (0-0)

Målskytt: 1-0 55´ Oscar Vilas Nilsson

Varningar: 8´ Baris Hümmet, 21´ Saban Pehilj, 25´ Saban Pehilj, 90+´ Baskim Sopi

Utvisningar: 25´ Saban Pehilj, 90+´ Adriano Kalisiak

Domare: Magnus Hansson, Lund

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 203

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter