Öppet brev: "Det här måste sluta, nu vill vi ha svar från SvFF"

Publicerad 2 juni 2014 14:55

Öppet brev!

”En förening som många gärna vill tycka till om”

Jag har dem tre senaste åren varit en av dem drivande krafterna i föreningen och har sett hur utvecklingen sakta men säkert gått framåt. Vi har haft många med oss som gjort detta möjligt. Samtidigt har vi haft många emot oss som försökt sätta käppar i hjulen. Varje gång någon historiskt försökt med det så har det gett oss extra mycket tändvätska för att fortsätta framåt. När vi började satsningen så bestod KSF Prespa Birlik utav, ett A-lag och en person som med hela sitt hjärta gjorde allt han kunde för att hålla föreningen vid liv. Hur han lyckades med detta är fortfarande en gåta för mig och han kommer alltid att vara en förebild för mig och borde vara det för så många fler. Jag kunde inte bara se på när han tog tag i det själv och erbjöd min hjälp. Väl inne i klubben såg jag en massa fantastiska människor som med sitt hjärta, helt utan ekonomiska intressen och i det kände jag en starkare och starkare övertygelse i att fortsätta satsa ännu mer.

Idag har Prespa Birlik ca: 160 barn och ungdomar som spelar fotboll, skrattar och skojar med våra gröna dräkter på. Vi har ett representations lag i Div. 2 och fantastiska ledare som jobbar dagligen med att utveckla det vi alla håller som mest kärt, våra barn.

Vi har drivit igenom stora reformer för att anpassa klubben till 2000-talet och det alla vet som har någorlunda insyn i klubben har kostat oss vänskap och en massa pengar. Det vi lärt oss av livets hårda skola är att det inte är så konstigt att folk faller ifrån när reformer görs, detta är ingen nyhet och det har vi alla räknat med.

Tillsammans med fritidsförvaltning och alla andra instanser har vi gjort allt vi kan för att göra klubben så modern som möjligt för att vi överhuvudtaget skall kunna driva verksamhet enligt dem regler och normer som är ditsatta för att följas. Responsen från ovan nämnda har varit en stor del i drivet bakom tron att faktiskt kunna lyckas. Vill därför skicka enormt mycket tacksamhet till fritidsförvaltningen och fritidsnämnden som lyssnat och hjälpt oss med detta arbete.

På samma sätt har vi försökt att ”tvätta” bort en stämpel som jag trodde att vi själv varit anledingen till att skaffa oss. Dock har jag mer och mer börjat förstå att det finns en osynlig kraft som jobbar emot oss och försöker få oss att lägga ner våran verksamhet. Kanske vill ”dem” (vem det nu kan vara) att våra barn och ungdomar inte skall idrotta och istället driva runt på stan och löpa stor risk för att bli kriminella för att ha någon att se ner på. Detta är självklart spekulationer från min sida som jag överhuvudtaget saknar fog för.

Vi har öppet i media beskrivit vårt arbete och våra mål och ändå fortsätter Svenska Fotbollsförbundet och Domarförbundet systematiskt att jobba emot oss. Detta är en allmän känsla som ligger och belastar oss alla som egentligen bara vill väl. Kontaktpersonen på SvFF bemöter oss alltid på ett föredömligt sätt och jag är överbevisad om att han också gör allt han kan för att detta skall sluta. Dock tror jag att problemet ligger hos dem som kommer ner på plan och faktiskt dömer matcherna. Idag var droppen som fick bägaren att rinna över. Idag såg samtliga åskådare på Helenholms IP hur en fantastisk sommardag kan förvandlas till en nattsvart historia p.g.a. en person som låter sitt hat gå ut över en massa människor, mestadels barn och ungdomar. Det som även fick mig till att ställa mig frågande till om det är lönt att fortsätta var, citat: Pappa! Varför är alla så arga? Jag vet inte vad jag ska svara grabben. Du får helt enkelt lära dig att du aldrig kommer att riktigt vara välkommen i detta land. Sonen: Men vadå pappa? Är inte du född här? Pappan: Jo, men du kommer att förstå när du blir äldre.

Detta är kvittot på hela satsningen. Därav detta brev. Så nu undrar jag och styrelsen om SvFF och domarförbundet kan svara på följande frågeställning. Vi kommer noga att utvärdera ert svar om vi får det och därefter förmodligen att följa ert beslut.

Vill ni att vi lägger ner verksamheten eller kommer ni att göra något åt problemet?


Jag vill tacka alla som tagit sig tid för att läsa detta brev.

Väl mött.

Aydin Demir
Ordförande

KSF Prespa Birlik 

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter