Händelserik kryssmatch 

Publicerad 8 juni 2014 23:33 Uppdaterad 9 juni 2014 22:55
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Prespa Birlik gjorde en bra match när man spelade 2-2 mot BW 90 på bortaplan. Poängräddare i matchen blev Adem Özay som med sitt fina kvitteringsmål såg till att man fick med sig en pinne.

– Jag fick ett fint inlägg utav Sami Güngör som jag tog ner på bröstet, samtidigt som jag tog mig förbi försvararen. Sen var det bara att placera in bollen i mål, sade poängfixaren Adem Özay efter matchen.

Mötena lagen emellan brukar vara väldigt offensiva, så även i denna match. Redan i den 6:e minuten vaskade PB fram en riktigt het målchans. Det var Enis Bardi som cykelsparkade bollen upp mot det högra krysset men hemmamålvakten var med på noterna och gjorde en fantastiskt fin räddning.

Sedan böljade spelet fram och tillbaka och i den 19:e minuten tog PB ledningen genom ett självmål av hemmalaget. Ett inspel längs marken som tog på en BW 90-spelare och in i mål. Dock så dröjde det inte många minuter innan det var kvitterat till 1-1. En fint slagen frispark utav mittfältaren Buwar Karim.

En godkänd första akt av Prespa Birlik som höjde sig ett snäpp i den andra. Man ville mest och gick för ett segermål men istället var det hemmalaget som tog ledningen med 2-1 i den 75:e minuten, återigen genom ett frisparksmål. PB vek dock inte ner sig utan gav verkligen allt man hade.

I den 78:e matchminuten byttes vänsterbacken Adem Özay in, men denna gång som anfallare. Adem som i sina forna dagar spelade som anfallare visade att takterna fortfarande sitter i. Efter tre minuter på plan satte han 2-2 med en fin placering. Efter kvitteringen hade PB bra tryck mot hemmamålet men tyvärr blev det inga fler mål i matchen.

Prespa Birlik saknade tre spelare som var avstängda i denna match men trots det gjorde man en fin insats och med lite mer flyt så hade man kunnat få med sig tre poäng hem från Sjöbo.

Nu får man ladda om batterierna då det redan på onsdag är dags för ny match. Man möter då FC Rosengård i åttondelsfinal i DM.Åttondelsfinal DM
KSF Prespa Birlik - FC Rosengård 1917
Ons 11 juni kl 19:00
Heleneholms IPMatchfakta:

Laguppställning (4-3-3):
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
5. Baskim Sopi (K)
10. Sami Güngör 
12. Rasmus Ridell (ut 75´)
15. Chris Ajakpoloho
16. Mohamed Abo-Sharkh (ut 86´)
17. Enis Bardi
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
1. Filip Hillgren (MV)
4. Emil Kadhum
6. Adem Özay (in 75´)
99. Murat Kücükvardar (in 86´)


Slutresultat: 2-2 (1-1)

Målskyttar: 19´ 0-1 Sjmål, 78´ 2-2 Adem Özay

Varning: 65´ Mohamed Abo-Sharkh

Domare: Fredrik Olsson, Dalsjöfors

Spelplats: Bjärsjölagårds IP

Publik: 120


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter