Inför KSF Prespa Birlik - FC Rosengård

Publicerad 10 juni 2014 19:39
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Imorgon tar Prespa Birlik sig an seriekollegan FC Rosengård på Helenholms IP. Men denna gång är det åttondelsfinal i DM som gäller och en möjlig biljett till Svenska Cupen som står på spel. Skånes Fotbollförbund har fortfarande inte fått antalet platser men oftast brukar en plats i kvartsfinal räcka till en plats i Svenska Cupen.

– Vi spelar alltid för att vinna och matchen imorgon är inget undantag. En plats i Svenska Cupen skulle betyda mycket för oss alla i klubben, säger tränaren Agim Sopi efter dagens träning.

Förra mötet slutade med en 2-0 förlust. Vad tror du om matchen imorgon?
– Det var en tung förlust som vi tycker inte var rättvis. Men sådan är fotbollen, det gäller att ta med sig det man gjort bra och lära sig utav misstagen man gjort och sedan gå vidare. Vi har haft ett tufft spelschema senaste tiden men jag tror att revanschlusten är stor bland killarna i laget och jag är övertygad om att dem har full fokus på det dem skall göra imorgon kväll.

Nu har vi ju tappat två duktiga spelare, Enis Bardi och Besnik Rustemaj. Dem har gjort nästan hälften av lagets mål i serien. Tror du det påverkar mycket?
– Givetvis är det avbräck för oss men vi har andra i laget som kan gå in och göra det. Vi har spelat några matcher utan dem och vunnit så det skall inte vara några problem.

 

Missa inte derbyt imorgon kl 19:00 på Heleneholms IP!


I DM får man endast ta ut en 16-mannatrupp och ledarstaben har valt ut följande spelare:

Målvakter: Filip Hillgren, Nicolas Polakof

Försvarare: Martin Holm, Adriano Kalisiak, Emil Kadhum, Baskim Sopi, Adem Özay, Omar Aouida, Oscar Vilas Nilsson

Mittfältare: Baris Hümmet, Chris Ajakpoloho, Mohamed Abo-Sharkh, Bardhyl Kaciu, Murat Kücükvardar

Anfallare: Saban Pehilj, Rasmus Ridell


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter