Uddamålsförlust i DM-åttondelen

Publicerad 12 juni 2014 12:05
TEXT: ÖZCAN EMIN


Det blir tyvärr inget äventyr i Svenska Cupen för Prespa Birliks del. FC Rosengård drog det längsta strået och vann med 2-1 efter förlängning.

PB gjorde ingen bra första halvlek då man föll för långt ner med laget och tillät gästerna spela runt bollen. Men PB hade ett par fina chanser utan att göra mål. I den 30:e minuten trodde alla att 1-0 skulle komma då man fick en straff. Det var Saban Pehilj som blev omkullknuffad när han kom ensam med målvakten. Konstigt nog blev det ingen målchansutvisning för FCR-spelaren. Straffen tog Pehilj själv hand om men målvakten räddade och släppte retur, Pehilj fick en chans till men missade även den.
Det skulle dröja till den 40:e minuten innan det blev mål och det var FCR som tog ledningen med ett turligt skott som gick in via stolpen.

Inför den andra halvleken så gjorde PB två byten. Ena skulle visa sig vara ännu ett lyckat drag från ledarstabens sida. Adem Özay kvitterade till 1-1 redan efter en minut på plan. Hans andra mål på två raka matcher. I den 88:e minuten fick Bardhyl Kaciu i hemmalaget rött kort och det blev jobbiga minuter i förlängningen med en man mindre. I matchminut 100 kom FCR:s segermål. Efter lite flipperspel i straffområdet hamnade bollen hos Dennis Agyare som blev matchhjälte för gästerna.

Ny match och nya tag på lördag då FK Karlskrona gästar Heleneholms IP.

Missa inte sista hemmamatchen innan sommaruppehållet.

KSF Prespa Birlik - FK Karlskrona
Lördag 14 juni 16:00
Heleneholms IP
Matchfakta:

Laguppställning (4-3-3):
1. Filip Hillgren (MV)
3. Adriano Kalisiak
5. Baskim Sopi (K)
7. Baris Hümmet
10. Sami Güngör
11. Saban Pehilj
12. Rasmus Ridell
15. Chris Ajakpoloho
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
23. Nicolas Polakof (MV)
4. Emil Kadhum
6. Adem Özay
16. Mohamed Abo-Sharkh
99. Murat Kücükvardar


Slutresultat: 1-2 ef (1-1)

Målskytt: 46´ 1-1 Adem Özay

Varningar: -

Utvisningar: -

Domare: Nabil Fakhro, Södra Sandby

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 189


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter