Inför Nosaby IF - KSF Prespa Birlik

Publicerad 18 juni 2014 15:59
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Imorgon är det dags för en ny bekantskap för Prespa Birliks del då man åker upp till Kristianstad för att ta sig an bottenlaget Nosaby IF. Nosaby kom tvåa i förra årets div 3 södra efter serievinnaren FC Höllviken och tog en plats i div 2 genom kval. Laget har haft det tufft som nykomling och ligger sist i tabellen med åtta inspelade poäng. Senast åkte man på en storförlust då man förlorade med hela 7-0 borta mot BW 90.

Men att underskatta dem för det är inget Agim Sopi och hans spelare kommer att göra.

– Hur dem spelat tidigare är inget vi lägger stor vikt vid. Imorgon är det en ny match och vi vet att det kommer krävas ett hårt jobb för att vinna. Det finns inga lätta matcher i fotboll. Utan hårt jobb och fokus så vinner man inte, säger han och fortsätter.

– Dem är sist och kommer kriga hårt för att ta poäng. Samtidigt så är vi väldigt hungriga på att ta tre poäng efter en förlust och två oavgjorda, säger Agim.

Oavgjorda matcher är något det blivit många av denna säsong för Prespa Birlik. Man har hela fem stycken på kontot och bara där har man tappat tio poäng.

– Det stämmer. Vi har inte så många fler förluster än lagen i topp men det som gjort att vi hamnat en bit efter är att vi spelat för många kryssmatcher. Spelet har fungerat men vi har tyvärr inte satt chanserna vi skapat. Men imorgon hoppas vi på en förändring och att vi kan avsluta serien på ett bra sätt innan vi går på semester och lite vila, avslutar han.

Det är bara PB som tar semester efter morgondagens match. Dem andra lagen spelar en omgång till nästa vecka. Detta p.g.a. att matchen mellan PB-FC Höllviken som skulle ha spelats 25 juni har flyttats till augusti istället. Detta för att FC Höllviken idag spelar träningsmatch mot Malmö FF som en avtackning för deras gamla tränare, Olof Persson, som idag är assisterande i MFF.

Värt att notera är att tränarstaben tagit med tre spelare från P98-laget som i helgen vann sin serie. Det är målvakten, Zako Abdulrazek, mittfältaren Ian Onamu och anfallaren Terry Adadevoh Svensson som gör debut i A-lags sammanhang.


Nosaby IF - KSF Prespa Birlik
Tors 19 juni 19:00
Nya Björkvalla

Truppen:

Dejan Malenovic - Zako Abdulrazek - Martin Holm - Adriano Kalisiak - Emil Kadhum - Baskim Sopi (K) - Adem Özay - Omar Aouida - Oscar Vilas Nilsson - Jonatan Holmqvist - Sami Güngör - Chris Ajakpoloho - Mohamed Abo-Sharkh - Ian Onamu - Bardhyl Kaciu - Murat Kücükvardar - Saban Pehilj - Terry Adadevoh Svensson

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter