Kalisiaks sena 2-1 mål gav tre viktiga poäng

Publicerad 19 juni 2014 23:34 Uppdaterad 20 juni 2014 14:14
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Med två sena mål lyckades PB plocka med sig alla tre poängen hem till Malmö.
Stor matchhjälte blev Adriano Kalisiak som gjorde 2-1 målet i matchens allra sista sekund.

Inför matchen skrev jag att det kunde bli en tuff match mot ett krigande bottenlag som kämpar för sin överlevnad i div 2 Östra. Och det blev precis på det viset. Nosaby krigade och slet. PB hade mycket boll men hade svårt att göra mål. Första halvlek slutade mållös. 

I den andra så hade PB även då ett stort bollinnehav men det var hemmalaget som tog ledningen i matchen. 1-0 kom i den 58:e minuten. En ledning som inte var speciellt rättvis med tanke på det stora bollinnehavet utav PB. Men man vinner ju inga matcher med endast stort bollinnehav utan man måste få in bollen i mål också. 

Killarna vek dock inte ner sig utan kämpade vidare för att vända matchen. I matchens 89:e minut kom det förlösande kvitteringsmålet av inhopparen, Adem Özay. Ett fint inlägg och Adems nickmål betydde 1-1. Domaren lade till fyra minuter och dem sista minuterna var det bara spel mot hemmalagets mål. Killarna i Prespa Birlik ville verkligen få med sig tre poäng och i matchens allra sista sekund så klev högerbacken, Adriano Kalisiak fram och trycke in 2-1. Vilda glädjescener utspelade sig på Nya Vallbjörka. Både målskytten och Abo-Sharkh blev varnade för att ha tagit av sig tröjan när man firade. Det var även kul att två av 98:orna, Terry Adadevoh Svensson och Ian Onamu fick hoppa in och känna på div 2-spel.

En riktigt skön och viktig seger innan uppehållet. Nu tar man välbehövlig vila för att ladda upp batterierna inför en spännande höst. Nästa match spelas 23 juli då man möter BK Flagg i MM-final. Matchen spelas på Dalhems IP med avspark 19:00.Matchfakta:

Laguppställning:
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Baskim Sopi (K)
10. Sami Güngör (ut 69´)
11. Saban Pehilj (ut 63´)
15. Chris Ajakpoloho
16. Mohamed Abo-Sharkh
19. Omar Aouida (ut 63´)
21. Bardhyl Kaciu 
22. Oscar Vilas Nilsson


Ersättare:
1. Zako Abdulrazek (MV)
4. Ilir Tahiri
6. Adem Özay (in 63´)
12. Terry Adadevoh Svensson (in 63´)
17. Ian Onamu (in 69´)
99. Murat Kücükvardar


Slutresultat: 1-2 (0-0)

Målskyttar: 89´ 1-1 Adem Özay, 90+4 1-2 Adriano Kalisiak

Varningar: 58´ Baskim Sopi, 74´ Oscar Vilas Nilsson, 90+4 Adriano Kalisiak, 90+4 Mohamed Abo-Sharkh

Domare: Andreas Johansson, Huskvarna

Spelplats: Nya Vallbjörka

Publik: 78


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter