Prespa Birlik vs Washington Huskies

Publicerad 25 juni 2014 14:44
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Imorgon kommer Prespa Birlik att möta ett amerikanskt universitetslag från Washington, The Washington Huskies. Det amerikanska laget består av spelare i åldern 17-21 och PB kommer att ställa upp med ett lag bestående utav spelare från J-lag och P98.

Universitetet har många olika idrottslag och just deras fotbollslag kommer att befinns sig i Sverige och Danmark för ett två veckor långt träningsläger för att förbereda sig inför deras säsong som startar i höst. Laget spelar i Pacific 12 och deltar även i NCAA-mästerskapet.

Universitetslagen i USA utvecklar majoriteten av spelarna som blir proffs, både i inhemska ligan MLS och utomlands. Två exempel är kaptenen i årets VM-lag, Clint Dempsey som startade sin karriär i Furman Paladin (Furman University) och ex-HIF-aren Alejandro Bedoya som skolades i Boston College.

– Dem tog kontakt med oss för att få till en träningsmatch och vi tackade ja direkt. Det är ett ypperligt tillfälle att få bekanta oss med ett universitetslag som vi kanske i framtiden kan komma att inleda ett samarbete med. Det skall bli mycket spännande och jag tror det är utvecklande för grabbarna i vårt lag att få utbyta erfarenheter med de amerikanske killarna, säger Prespas ungdomsansvarige Mario Bellini.KSF Prespa Birlik (J-lag & P98) - Washington Huskies
Tors 26 juni 13.00
Heleneholms IP (träningsplan)Här kan du läsa mer om Washington Huskies Norden-turné.


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter