Malmömästare 2013/2014

Publicerad 23 juli 2014 23:47 Uppdaterad 24 juli 2014 10:49
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: ANDREAS LINDVALL

Prespa Birlik tog en historisk seger när man blev Malmömästare genom att besegra BK Flagg med 4-3 och PB kunde fira sin första MM-titel någonsin.
Det var fantastiska förutsättningar på Dalhems IP inför finalen, fint väder och en fin gräsmatta som man kan rulla boll på.

PB tog ledningen tidigt i matchen när nyförvärvet H. Ali avancerade in från högerkanten och drog iväg ett fint vänsterskott. Det var en rätt så jämn första halvlek där Prespa hade bra kontroll på det mesta, förutom de två onödiga målen man släppte till. Prespa Birliks andra mål kom i den 26:e minuten då A. Özay visade att målen innan uppehållet inte var några tillfälligheter. Ett inlägg från högerkanten, en enkel petning och ställningen var 1-2. Hemmalaget gav sig inte och lyckades kvittera till 2-2 innan paus.

I den andra halvleken ökade PB tempot en aning och stundtals fick Flagg jaga en del. 2-3 kom i den 58:e matchminuten när mittbacken O. Vilas Nilsson hittade B. Hümmet i djupled som inte gjorde något misstag när han ensam mot målvakten placerade in bollen längs marken. Efter det målet så hade PB flera chanser att punktera matchen utan att lyckas. Istället fick Flagg ännu en gång kvittera. Bortalaget visade dock att man är ett nummer större och i den 73:e minuten så rev hemmamålvakten ner A. Özay och domaren kunde inget annat göra än att peka på straffpunkten. Straffen lades säkert i mål utav B. Kaciu.

Prespa Birlik gjorde en godkänd insats och det var viktigt att få igång benen igen efter några veckors semester. BK Flagg skall dock ha en stor eloge för deras insats, dem visade upp en härlig kampmoral. Mest intressant var att Prespa ställde upp med ett nytt spelsystem och anfallsparet A. Özay och B. Hümmet kan nog bli ett spännande vapen i höst.

Nu är det att ladda om inför två raka Malmöderbyn. Det första mot LB07 nu på lördag med avspark 16.00 på Limhamns IP. LB07 bjuder på fri entré i den matchen, läs mer här.


Artikel Sydsvenskan

Artikel Skånska Dagbladet

Artikel Fotbollskåne.seMatchfakta:

Laguppställning:
1. Filip Hillgren (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak (K)
6. Adem Özay
7. Baris Hümmet
8. Jonatan Holmqvist
10. Hicham Ali
15. Chris Ajakpoloho
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
23. Dejan Malenovic (MV)
4. Emil Kadhum
12. Ahmed Muhammed
17. John Ekeh
30. Xhevdet Llumnica

Slutresultat: 3-4 (2-2)

Målskyttar: 13´ 0-1 Hicham Ali, 26´ 1-2 Adem Özay, 53´ 2-3 Baris Hümmet, 73´ 3-4 str Bardhyl Kaciu 

Varningar: 58´ Martin Holm, 75´ Bardhyl Kaciu

Domare: Fredrik Rönning, Malmö

Spelplats: Dalhems IP

Publik: 146

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter