Härlig revansch mot LB07

Publicerad 26 juli 2014 19:04 Uppdaterad 27 juli 2014 10:41
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Det var ett revanschsuget Prespa Birlik som tog sig an LB07 på ett stekhett Limhamns IP. Vid avspark visade termometern 29 C.

Lika hett var det på plan och i den 36:e minuten åkte Prespa Birlik på en utvisning när Omar Aouida kapade en hemmaspelare som var på väg mot mål. PB vek dock inte ner sig utan kämpade hårt och innan halvlekens slut så rasslade det till två gånger i hemmamålets nät.

0-1 kom i den 40:e matchminuten när mittbacken O. Vilas Nilsson tryckte dit bollen på nära håll efter en hörna.
Fyra minuter senare var det dags igen när X. Llumnica drog på ett hårt skott utifrån straffområdet som hemmamålvakten släppte retur på. Baris Hümmet höll sig påpassligt framme och kunde enkelt lägga bollen i mål. PB hade även två ribbträffar i den första halvleken.

I början av andra halvlek så flyttade hemmalaget fram positionerna och skapade ett visst tryck på bortalagets planhalva för att kunna få till en reducering och nio minuter in i den andra halvleken kom 1-2 målet. En boll som PB-spelarna hade svårt att rensa bort hamnade till slut i mål.
Efter det stängde målvakten, D. Malenovic kiosken för dagen och PB spelade väldigt kompakt och gjorde det riktigt bra med en man mindre. Istället kunde B. Hümmet med sitt andra mål för dagen punktera matchen när han i den 70:e satte dit 1-3 efter en giftig kontring.

Efter det målet så gick luften ur LB07-spelarna och Prespa Birlik kunde kontrollerat spela av matchen.

På övertid drabbades hemmalaget också av en utvisning när f.d. PB-spelaren, L. Rrustemaj åkte på sin andra varning i matchen. C. Ajakpoloho drog en tunnel och då rann det över för honom, en ful efterslängning som gjorde att han åkte ut.

– Jag är mycket stolt över killarna idag. Dem visar en karaktär och kämparvilja som jag inte sett tidigare. Det är riktigt starkt att vinna trots med en man mindre i sextio minuter. Nu får vi njuta av denna seger, sen på måndag börjar vi ladda inför derbyt nästa vecka, sade en belåten Agim Sopi efter slutsignalen.
Matchfakta:

Laguppställning:
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
5. Baskim Sopi (K)
6. Adem Özay (ut 78´)
7. Baris Hümmet (ut 78´)
10. Hicham Ali
15. Chris Ajakpoloho
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson
30. Xhevdet Llumnica (73´)

Ersättare:
1. Zako Abdulrazek (MV)
8. Jonatan Holmqvist (in 73´)
11. Saban Pehilj (in 78´)
17. John Ekeh (in 78´)
99. Ian Onamu

Slutresultat: 1-3 (0-2)

Målskyttar: 40´ 0-1 Oscar Vilas Nilsson, 43´ 0-2 Baris Hümmet, 70´ 1-3 Baris Hümmet 

Varning: 46´ Oscar Vilas Nilsson

Utvisning: 36´ Omar Aouida

Domare: Henrik Hall, Falkenberg

Spelplats: Limhamns IP

Publik: 146

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter