Inför KSF Prespa Birlik - FC Rosengård

Publicerad 1 augusti 2014 20:44
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Imorgon 2 augusti, kl 16:00 så smäller det på Heleneholms IP. Då spelas årets sista hemmaderby, Prespa Birlik tar sig an dem suveräna serieledarna FC Rosengård.

Prespa Birlik kommer till matchen med tre raka vinster, MM-finalen inräknad och mittbacken Martin Holm vet vad som krävs för att hålla segersviten intakt.

– Vi måste vara fullt fokuserade och ge allt tills domaren blåser av matchen. Alla vet att FC Rosengård leder serien och är ett väldigt bra fotbollslag men vi vet samtidigt vad vi kan och när vi spelar på topp så är vi väldigt svårslagna, säger han.

Dem tidigare mötena i år har slutat med en 2-0 förlust på bortaplan och även i DM-åttondelen så slutade det med en knapp seger för FCR, 2-1 efter förlängning.

– Första matchen när vi spelade på deras hemmaplan gjorde vi en riktigt bra första halvlek där vi brände ett flertal målchanser. Hade vi satt dem så hade matchbilden nog sett annorlunda ut i den andra halvleken, dem satte sina chanser och vann. I DM gjorde vi också en bra match men tyvärr var inte marginalerna på vår sida. Men det är ett bra lag vi möter som sagt och det gäller att vara väl fokuserad och ge allt på plan.

Det har skett en del förändringar i truppen inför hösten. Hur är stämningen i laget tycker du?
– Det stämmer, vi har tappat en del spelare men det är inget vi fokuserar på. Vi har fått upp många duktiga killar från de egna ungdomsleden som visat framfötterna på träningarna och vi som är kvar fokuserar på att göra en så bra höst som möjligt. Vi har en riktigt bra stämning i truppen och alla jobbar stenhårt för varandra vilket vi visade i matchen mot LB07 där vi spelade med en man mindre i nästan sextio minuter och ändå lyckades vinna med 3-1.

Har du något segerrecept inför derbyt?
– Att vi gör ett mål mer än Rosengård och tar tre nya poäng, avslutar en leende Holm.


Truppen:
Dejan Malenovic (mv) - Zako Abdulrazek (mv) - Martin Holm - Baskim Sopi - Adem Özay
Baris Hümmet - Jonatan Holmqvist - Hicham Ali - Hamudi Muhammed - Chris Ajakpoloho
John Ekeh - Bardhyl Kaciu - Armin Haidary - Xhevdet Llumnica - Ian Onamu

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter