Prespa Birlik slog serieledarna

Publicerad 2 augusti 2014 21:18
Uppdaterad 3 augusti 2014 11:10
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

John Ebere Ekeh, 15, Prespa Birliks yngste målskytt någonsin i div 2-sammanhang. Där har ni killen som punkterade det heta Malmöderbyt mellan KSF Prespa Birlik – FC Rosengård när han på övertid satte dit 3-1.

– Det är en känsla som inte går att beskriva. Jag hade inte ens kunnat drömma om en sådan här dag. Att vi gör en sådan vändning och att jag får sätta dit det sista målet, ahh det känns underbart, sade en väldigt glad John efter matchen.

Matchen startade annars lite trevande och det var inget skönspel från något utav lagen. Gästerna var en aning bättre och efter cirka trettio minuter så kom deras ledningsmål. Det var Ali Burrniku som sköt ett skott strax utanför straffområdet, på väg mot mål tog bollen på en hemmaspelare och bollen seglade över Dejan Malenovic i hemmamålet som blev helt ställd av touchen.

– I halvtid sa vi att vi inte skall vika ner oss. Vi ska tro på oss själva och fortsätta jobba hårt, säger tränaren Agim Sopi.

Sagt och gjort. Prespa Birlik var det bättre laget i den andra halvleken och i den 56:e minuten kom kvitteringen. B. Hümmet slog ett hårt inlägg längs marken som hittade fram till en fristående X. Llumnica som enkelt kunde skjuta bollen i mål. Prespa Birlik fortsatte att mala på och fyra minuter senare var det dags igen. B. Kaciu ”snodde” en boll från en av deras backar och avancerade in från vänsterkanten, han gjorde inget misstag och placerade bollen i målvaktens bortre stolpe.

På slutet drabbades PB av en utvisning då J. Holmqvist fick sitt andra gula kort och gästerna pressade på för en kvittering. Målvakten D. Malenovic var dock med på noterna och spikade igen målet för dagen. Hela åtta minuters övertid blev det och i den 92:a minuten drabbades även gästerna av en utvisning då den förre PB-spelaren Valentino Lai fick sin andra varning i matchen.

PB ville mer och i matchens 96:e minut kom 3-1 målet, helt enligt skolboken. Baris Hümmet avancerade från sin högerkant och tunnlade bort vänsterbacken, slog en passning till Hicham Ali som fintade bort en back och drog ner mot kortlinjen, en hård passning in mot mållinjen och där kom en rusande John Ekeh som enkelt kunde lägga bollen i öppet mål. Ren fotbollsgodis för ögat.

Det var som sagt ett derby som innehöll det mesta. Hårda och tuffa dueller och många mål.

Efter matchen stod Agim Sopi och sneglade bort mot resultattavlan som visade 3-1 och han var rätt så nöjd med resultatet.

– Att vända 0-1 underläge till 3-1 visar prov på en väldig styrka i laget. Det killarna visade upp idag var underbart att se. Det vi sa i halvtid gick vi ut och gjorde. Vi vek inte ned oss en millimeter utan vi gav verkligen ALLT vi hade och ville vinna till varje pris. Det är sådana här matcher som sätter sig i huvet som man aldrig kommer glömma. Men ännu återstår det många matcher och nu gäller det att vi fortsätter jobba hårt, sade en nöjd tränare efter matchen.

Ett stort tack till ALLA Prespa-supportrar som befann sig på Heleneholms IP och stöttade laget till en seger. Ni är VÄRLDSKLASS!Se 3-1 målet här (extern länk)


Matchfakta:

Laguppställning:
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
5. Baskim Sopi (K)
6. Adem Özay 
7. Baris Hümmet
8. Jonatan Holmqvist
10. Hicham Ali
12. Hamudi Muhammed
15. Chris Ajakpoloho
21. Bardhyl Kaciu
30. Xhevdet Llumnica (ut 61´)

Ersättare:
1. Zako Abdulrazek (MV)
17. John Ekeh (in 61´)
25. Armin Haidary
99. Ian Onamu

Slutresultat: 3-1 (0-1)

Målskyttar: 56´ 1-1 Xhevdet Llumnica, 60´ 1-2 Bardhyl Kaciu, 90´ 1-3 John Ekeh 

Varningar: 8´ Chris Ajakpoloho, 39´ Baskim Sopi, 57´ Jonatan Holmqvist, 80´ Jonatan Holmqvist

Utvisning: 80´ Jonatan Holmqvist

Domare: Granit Maqedonci

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 192

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter