Inför Vimmerby IF - KSF Prespa Birlik

Publicerad 8 augusti 2014 11:09
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Imorgon är det dags för årets längsta resa då PB åker till dem småländska skogarna för att möta Vimmerby IF. Förra mötet lagen emellan slutade med en 5-2 vinst. En match där bl.a. E. Bardi tryckte upp två frisparkar i målvaktens vardera kryss. Men nu är det dags för en ny drabbning och Vimmerby har likt Prespa Birlik gått riktigt bra under inledningen av höstsäsongen. Man har dem senaste tre matcherna vunnit över Asarum, Ljungby och Kvarnby.

– 5-2 vinsten i våras är historia. Nu är det ny match och nya förutsättningar. Vi vet att Vimmerby är ett hårt arbetande lag som spelar ganska fysiskt så det gäller att vi inte faller i deras ”fälla”, säger Prespa Birliks tränare Agim Sopi.

Matchen spelas på Ceosvallen som har konstgräs som underlag och det borde gynna PB:s snabba spel längs marken.

– Vi är ett bollskickligt lag och konstgräs brukar passa oss bra då man slipper det oväntade bollstudsandet. Vi vet vilka svagheter Vimmerby har och dem skall vi försöka utnyttja i matchen.

Efter tre raka vinster så är det lätt hänt att man blir lite bekväm av sig och slappnar av, är det något ni pratat om i truppen?

– Givetvis. Vi tar en match i taget och det är stenhårt jobb som gäller i varje match. Bara för att vi vunnit tre raka matcher och inte förlorat sen 1 juni betyder det inte att vi kan slappna av. Där är många matcher kvar och vi måste fortsätta vara fokuserade, avslutar Agim Sopi.

Värt att notera är att två nya debutanter är uttagna i truppen. Det är försvararen Adi Hadzikadunic från J-laget och mittfältaren Ilir Tahiri från P98-laget.


Truppen:
Målvakter: Dejan Malenovic, Nicolas Polakof
Försvarare: Martin Holm, Adem Özay, Adi Hadzikadunic, Omar Aouida, Oscar Vilas Nilsson
Mittfältare: Baris Hümmet, Hicham Ali, H
amudi Muhammed, Bardhyl Kaciu, Ilir Tahiri
Anfallare: John Ekeh, Ian Onamu 


Vimmerby IF - KSF Prespa Birlik
Lördag 9/8 klockan 16:00
Ceosvallen


Följ Vimmerbys liverapportering via everysport.com

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter