Förlust i bortamötet mot Vimmerby

Publicerad 9 augusti 2014 23:36
Upptaterad 10 augusti 2014 15:42
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN


Den förlustfria sviten sprack när Prespa Birlik förlorade på Arena Ceos med 2-0. Vimmerby var det laget som ville mer och man vann välförtjänt.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen redan från start och Prespa hängde inte alls med i den första halvleken. Saknaden av fem spelare (B. Sopi, A. Kalisiak, C. Ajakpoloho, J. Holmqvist och X. Llumnica) var alldeles för stor i matchen. På topp startade man med två 98:or som gjorde det man kunde förvänta sig av två så pass orutinerade unga killar, dem skall ha all heder för sin kämpainsats. Att den första halvleken slutade 0-0 var ett under, hemmalaget skapade ett flertal chanser utan att kunna göra mål.

– Vi saknade tyngden framåt idag och kunde inte hålla bollen kvar där uppe för att skapa ett tryck. Istället fick vi hela tiden omställningar emot oss och det blev för mycket jagande för vår del, sade tränaren Agim Sopi efter matchen.

Andra halvlekens första 15 minuter spelade PB lite bättre och när man transporterade bollen snabbare så hade hemmalaget svårt att hänga med. Men målen uteblev och istället var det Vimmerby som i den 66:e minuten tog ledningen med 1-0 efter ett slarvigt felpass av bortalaget.
Två minuter senare ökade dem på till 2-0 och då var det en tung uppförsbacke för PB som aldrig orkade komma igen.

– Vi ska inte bara skylla på att vi saknade många spelare idag men visst så påverkade det en del. Sen kommer vi inte alls upp i samma nivå som vi höll mot Rosengård förra veckan, tyvärr. Nu får vi dra ett streck över denna match och komma igen nästa vecka då vi möter Lindsdal på Heleneholm, avslutar Agim Sopi.

I matchen deltog mittfältaren, Enis Bardi som är tillbaka i Prespa Birlik efter några veckor i Tyskland. Tyskarna har strulat en hel del med hans uppehållstillstånd och det är i nuläget oklart om det blir någon flytt för hans del.


Matchfakta:

Laguppställning:
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
6. Adem Özay (K) 
7. Baris Hümmet
9. John Ekeh (ut 80´)
10. Hicham Ali
17. Enis Bardi
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson
99. Ian Onamu (ut 56´)

Ersättare:
1. Nikolas Polakof (MV)
12. Hamudi Muhammed (in 56´)
18. Adi Hadzikadunic
25. Ilir Tahiri (in 80´)


Slutresultat: 2-0 (0-0)

Varning: 90´ Bardhyl Kaciu

Domare: Paul Shamoun

Spelplats: Arena Ceos

Publik: 398
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter