KSF Prespa Birlik - Lindsdals IF 1-2

A. Kalisiak A. Kalisiak

Publicerad 17 augusti 2014 23:21
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

11-4 i avslut!
Trots det blev det noll poäng mot Lindsdals IF som tog sin fjärde raka seger på Heleneholms IP.

Ja det var nog många på Heleneholms IP som gick hem efter matchen och tänkte, hur kan detta vara möjligt?

Prespa Birlik ägde stora delar av matchen och man brände en kavalkad av målchanser. Första halvlekens bästa möjligheter hade X. Llumnica när han inom loppet av två minuter var väldigt nära att näta.

Min 18: vidöppet mål men skottet gick högt över.

Min 19: stenhårt skott mitt på krysset.

Målen uteblev och som oftast i fotboll, gör man inte mål på sina chanser så gör det andra laget det istället. Och så blev det i den 21:a minuten när Lindsdal tog ledningen med 1-0 efter en snabb kontring. Ett skott intill stolpen som inte såg helt otagbar ut för hemmamålvakten            
D. Malenovic.

Prespa kom ut i den andra med ett högre tempo och man visade tidigt att man ville vända på resultatet. Det dröjde fram till den 72:a matchminuten innan kvitteringen kom. Mittfältaren H. Ali hittade med ett precist inlägg den framrusande backen, A. Kalisiak som med en distinkt nick satte 1-1, hans tredje mål för säsongen.

Efter kvitteringen fortsatte pressen och många trodde nog att PB skulle vända matchen. Istället kom kallduschen när gästerna satte 1-2 fyra minuter före ordinarie tid. Ett onödigt mål då flera av hemmaspelarna stod och diskuterade med domaren Granit Maqedonci om ett tvivelaktigt domslut. Detta utnyttjade gästerna som satte igång spelet snabbt och kunde göra sitt andra mål för dagen. Domaren var för övrigt ett hett ämne efter matchen, det var nog inte en utav hans bästa insatser denna eftermiddag.

1-2 blev alltså slutresultatet och det var inga glada miner i hemmalägret efter matchen. Nu är det snabb omladdning som gäller då det redan på onsdag är dags för match igen. Det är FC Höllviken som gästar Heleneholms IP med avspark klockan 19:00.
Matchfakta:

Laguppställning:
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Baskim Sopi (K) 
7. Baris Hümmet
8. Jonatan Holmqvist
10. Hicham Ali
15. Chris Ajakpoloho
19. Omar Aouida (ut 85´)
22. Oscar Vilas Nilsson
30. Xhevdet Llumnica

Ersättare:
1. Nikolas Polakof (MV)
9. John Ekeh (in 85´)
12. Hamudi Muhammed
17. Ilir Tahiri
99. Roni Gurses


Slutresultat: 1-2 (0-1)

Målskytt: 1-1 72´ Adriano Kalisiak

Varningar: 60´ Baskim Sopi, 67´ Baris Hümmet, 75´ Dejan Malenovic

Domare: Granit Maqedonci, Göteborg

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 144
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter