Blytung förlust mot FC Höllviken

Publicerad 21 augusti 2014 13:45
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik gjorde nog årets sämsta insats när man mötte serietvåan FC Höllviken i den uppskjutna matchen från juni månad. Förlust med 1-2, och tredje raka förlusten var ett faktum.

Även om man inledde bättre än motståndarna och tog ledningen i den 10:e minuten genom backen Adriano Kalisiak så var det en kollektiv kollaps av laget. Efter 1-0 målet hade man två riktigt vassa chanser att utöka ledningen men man har förfärligt svårt för att göra mål.

Istället så var det Höllviken som kunde kvittera till 1-1 en halvtimme in i matchen när en hemmaspelare tappat bollen i uppspelsfasen och gett bort bollen till en bortaspelare.

Även ledningsmålet som kom i den 43:e minuten var en bjudning, gästernas farligaste nickspelare fick helt omarkerad nicka in bollen i nät på en hörna.

I den andra halvleken hände inte speciellt mycket, båda lagen skapade några halvchanser men utan att göra mål.

Domaren Andreas Johansson var på riktigt ”bra” humör, han delade ut nio gula kort i matchen. Sju till hemmalaget och två till bortalaget i en match som inte var så hård. Mycket konstiga beslut från hans sida, men förlusten skall absolut inte skyllas på domarna.

Det är många av spelarna som borde rannsaka sig själv och ta sig själv i kragen. Detta spel håller inte i div 2, man kan inte promenera och tro att man skall vinna matcher på det sättet. Det finns kapacitet det vet vi, men nu gäller det att ta fram den och börja vinna igen. Viktig bortamatch redan på lördag då man åker upp till Asarum för att möta Asarums IF. Avspark 15:00.
Matchfakta:

Laguppställning:
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Baskim Sopi (K)
6. Adem Özay 
7. Baris Hümmet
10. Hicham Ali
15. Chris Ajakpoloho
21. Bardhyl Kaciu (ut 90´)
22. Oscar Vilas Nilsson
30. Xhevdet Llumnica (ut 60´)

Ersättare:
1. Nikolas Polakof (MV)
8. Jonatan Holmqvist (in 60´)
17. Ilir Tahiri
18. Adi Hadzikadunic
19. Omar Aouida (in 90´)
99. Ian Onamu


Slutresultat: 1-2 (1-2)

Målskytt: 1-0 10´ Adriano Kalisiak

Varningar: 13´ Oscar Vilas Nilsson, 51´ Martin Holm, 63´ Bardhyl Kaciu, 68´ Adriano Kalisiak,
70´ Chris Ajakpoloho, 88´ Baris Hümmet, 90´ Baskim Sopi

Domare: Andreas Johansson, Huskvarna

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 208

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter