Prespa Birlik tog en efterlängtad seger

Publicerad 30 augusti 2014 19:41
Uppdaterad 31 augusti 2014 16:55
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: BINAZ ALIC

PB tog en oerhört viktig seger i den viktiga sexpoängsmatchen mot Ljunby IF. 3-2 blev slutresultat och det var många som pustade ut efter matchen som blev onödigt spännande sista kvarten.

– Det var en mycket viktig vinst för att hänga av vissa utav lagen under oss. Än återstår det ett par matcher innan vi kan slappna av och nu gäller det att jobba hårt i veckan för att komma väl förberedda inför derbyt mot Kvarnby nästa vecka, sa tränaren Agim Sopi efter matchen.

Prespa tog ledningen redan i den 14:e minuten när H. Ali hittade B. Hümmet med ett lågt, hårt inlägg från vänsterkanten. Knappt en kvart senare var det dags igen, denna gång ett självmål utav gästerna.

Ljungby kämpade hårt men hade svårt att skapa något framåt. Hemmalaget kontrollerade tempot och hade några bra lägen att utöka till 3-0 men i matchens 74:e minut reducerade Ljungby och två minuter senare lyckades dem även kvittera till 2-2. Återigen två alldeles för billigt insläppta mål.

Men PB-spelarna visade mental styrka genom att trycka på för ett segermål och åtta minuter före slut så satte S. Pehilj 3-2 efter en fin soloräd och avgjorde matchen. Vinsten var fullt rättvis även om gästerna tilläts göra två mål.

Som sagt, oerhört viktiga poäng i jakten på att säkra div 2-kontraktet inför nästa säsong. Nästa vecka väntar årets sista Malmöderby då Prespa Birlik möter Kvarnby IK på Bäckagårds IP.
Matchfakta:

Laguppställning:
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak (K)
7. Baris Hümmet
8. Jonatan Holmqvist (ut 73´)
10. Hicham Ali
11. Saban Pehilj (ut 85´)
15. Chris Ajakpoloho
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
1. Zako Abdulrazek (MV)
5. Baskim Sopi (in 73´)
9. John Ekeh
12. Hamudi Muhammed
25. Ilir Tahiri
30. Xhevdet Llumnica
99. Ian Onamu (in 85´)


Slutresultat: 3-2 (2-0)

Varningar: 51´ Chris Ajakpoloho, 64´ Jonatan Holmqvist, 78´ Baskim Sopi, 82´ Saban Pehilj, 85´ Dejan Malenovic

Domare: Adi Aganovic, Kristianstad

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 124

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter