Förlust trots stort övertag

Publicerad 6 september 2014 16:59
Uppdaterad 7 september 2014 14:06
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Redan efter fem minuters spel så skakade ribban ovanför hemmamålvakten efter ett fint avslut av backen Adriano Kalisiak. Prespa Birlik tog tag i taktpinnen redan från start och hade en fin rörlighet på plan. En kvart senare kom Baris Hümmet ensam mot målvakten men inget mål den gången heller.

Kvarnbys taktik var rätt så tydlig, långa bollar, dem flesta slagna av deras duktige målvakt. En taktik som inte fungerade speciellt bra, dem skapade inte en chans i den första halvleken.

I den andra halvleken så var det återigen PB som styrde och ställde men målen uteblev. Trots att man skapade flera lägen att göra mål på, så var det istället hemmalaget som tog ledningen med 1-0 när det återstod fem minuter av matchen. Efter det så tryckte PB på ännu mer för ett kvitteringsmål men på en kontring i den 93:e minuten så avgjorde tvåmålsskytten Melvin Frithzell matchen med sitt 2-0 mål.

– Fotbollen är inte alltid rättvis, det fick vi ett tydligt bevis på idag. Vi skapar minst fyra-fem klara målchanser som vi borde ha satt i mål. Sen gör deras målvakt ett par fina räddningar och räddar dem kvar i matchen. Bortsett från att vi förlorar så tycker jag att killarna gör det bra och alla kämpar hårt matchen igenom. Nu är det nya tag och vi får vässa lite på vissa saker till nästa match, sade Agim Sopi.

Kvarnby spelar en tråkig fotboll, långa bollar med mycket kämpande och springande. Idag hade dem turen på sin sida och den tråkiga fotbollen vann tyvärr till slut.Matchfakta:

Laguppställning:
23. Nicolas Polakof  (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak (K)
6. Adem Özay (ut 72´)
7. Baris Hümmet
8. Jonatan Holmqvist
10. Hicham Ali
15. Chris Ajakpoloho
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
12. Otto Sztojka
18. Adi Hadzikadunic
30. Xhevdet Llumnica (in 72´)
99. Ian Onamu


Slutresultat: 2-0 (0-0)

Domare: Daniel Böcker, Malmö

Spelplats: Bäckagårds IP

Publik: -