KFS Prespa Birlik - Hässleholms IF 1-2

Publicerad 13 september 2014 20:11
Uppdaterad 14 september 2014 09:10
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: BINAZ ALIC

Ett ineffektivt Prespa Birlik föll med 1-2 på hemmaplan mot Hässleholms IF. Det börjar bli lite tjatigt men återigen var PB det bättre laget utan att vinna. Man ville mer och skapade chans efter chans utan att sätta dit bollen i mål.

Publiken hade knappt hunnit bänka sig på Heleneholms IP innan skytteligaledaren Joel Wedenell satte matchens första mål för gästerna. Prespa Birlik tog tag i spelet direkt efter målet och var också det spelförande laget som tryckte på. Istället var det återigen ett baklänges mål i den 26:e minuten när hemmamålvakten drog ner Wedenell och domaren pekade på straffpunkten. Han tog själv hand om straffen och satte den bombsäkert i mål.

I den andra akten så började Prespa i ett rasande tempo och man såg precis vad dem hade snackat om i pausvilan, få dit en kvitteringsboll så fort som möjligt för att försöka vända matchen. Efter en kavalkad av hörnor så tryckte Saban Pehilj in 1-2 målet i matchens 52:a minut, med en distinkt nick.

PB fortsatte att trycka på, men lyckades tyvärr inte göra fler mål i matchen som slutade 1-2. Gästerna hade förutom sina mål också några målchanser som tillkom när PB tryckte på med allt man hade framåt. Värt att notera är att Prespa Birlik hade över 15 hörnor i denna match, vilket borde ha resulterat i fler mål. Sen kan man samtidigt konstatera att Prespa Birlik tyvärr saknar en målskytt av rang. Men men, det är 12 poäng kvar att spela om och det skall mycket till för att man skall missa div 2-kontraktet.

Nästa hemmamatch spelas lördag 20 september då man möter BW 90 IF, avspark 16:00. Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - Hässleholms IF 1-2 (0-2)


Laguppställning:
23. Dejan Malenovic  (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Baskim Sopi (K)
7. Baris Hümmet
10. Hicham Ali
11. Saban Pehilj
15. Chris Ajakpoloho
19. Omar Aouida (ut 46´)
22. Oscar Vilas Nilsson (ut 73´)
30. Xhevdet Llumnica

Ersättare:
1. Zako Abdulrazek
6. Adem Özay (in 73´)
8. Jonatan Holmqvist
9. John Ekeh
21. Bardhyl Kaciu (in 46´)

Mål: 1-2 52´ Saban Pehilj

Varningar: 26´ Dejan Malenovic, 28´ Chris Ajakpoloho, 45+1´ Adriano Kalisiak, 90+2´ Bardhyl Kaciu 

Domare: Nabil Fakhro, Södra Sandby

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 135Se Pehiljs 1-2 mål här nedan. (OBS! Extern video)