Tung 2-1 seger och säkrat Div 2-kontrakt

Publicerad 20 september 2014 22:55
Uppdaterad 21 september 2014 12:48
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Inför matchen så var det inte 100% säkert att Prespa Birlik var klara för div 2-spel nästa säsong också. Men i och med att Ljungby-Nosaby slutade 2-2 och PB vann så står det klart att det blir div 2 nästa år också.

– Skönt, riktigt skönt. Tycker killarna krigar och ger allt idag och segern är fullt rättvis, sade en nöjd Agim Sopi efter matchen.

Hemmalaget visade direkt i inledningen att man ville äga bollinnehavet och kontrollera matchen, för dagen i en offensiv 4-3-3 uppställning. Redan i den femte minuten var man ytterst nära att ta ledingen i matchen när Adriano Kalisiak språngnickade ett hårt inlägg men bollen smet förbi stolpens utsida. Kvarten senare var samme Kalisiak nära igen, även denna gång gick nicken tyvärr utanför. Det luktade mål och i den trettiofemte minuten kom 1-0 genom anfallaren Saban Pehilj.

Han hade även en fin chans att utöka till 2-0 precis i början av den andra halvleken men nicken gick precis bredvid stolpen. Mycket boll och flera chanser att göra 2-0 men istället kom 1-1 i den 74:e minuten när gästerna gjorde mål på en frispark. Efter deras kvittering släpptes dem in i matchen och hade någon fin chans att göra mål men Prespa Birlik spelade stabilt och tryggt. Hemmalaget satsade allt man hade för tre poäng och det förlösande 2-1 målet kom när det återstod en minut av ordinarie tid. En fin soloprestation utav Hicham Ali som fintade bort några BW-spelare och via en touch, satte bollen i nät.

– Nu är kontraktet säkrat och det ger oss lite lugn och ro. Nu har vi tre matcher kvar att spela och vi skall göra vårt yttersta för att hamna på en så bra placering som möjligt, avslutar Agim Sopi.

I matchen fick 16-årige Roni Gurses göra div 2-debut för sitt Prespa Birlik när han fick hoppa in på övertid.

Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - BW 90 IF 2-1 (1-0)

Laguppställning:
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Baskim Sopi (K) (ut 45´)
6. Adem Özay
7. Baris Hümmet
10. Hicham Ali
11. Saban Pehilj (ut 90´)
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
1. Nicolas Polakof Cor
8. Jonatan Holmqvist (in 76´)
12. Hamudi Muhammed 
30. Xhevdet Llumnica (in 45´, ut 76´)
99. Roni Gurses (in 90´)


Mål: 1-0 35´ Saban Pehilj, 2-1 89´ Hicham Ali

Varningar: 45´ Baskim Sopi, 71´ Baris Hümmet

Domare: Roger Persson, Kristianstad

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 239