Inför IFK Berga - KSF Prespa Birlik

Publicerad 26 september 2014 11:47
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Imorgon reser Prespa Birlik till Kalmar för att möta IFK Berga. En av årets längsta resor och en tuff bortamatch väntar.

Prespa Birlik har efter förra helgens 2-1 vinst tränat på hårt under veckan men det finns ett par frågetecken inför matchen mot Berga då ett par spelare är sjuka och eventuellt inte kommer att kunna resa med till Kalmar. Men tränaren Agim Sopi är optimistisk.

– Det är många som går sjuka nu när det slagit om till kyligare väder men det är inget vi kan styra. Vi får göra vårt bästa med det manskap vi har till vårt förfogande helt enkelt, säger han.

PB möter alltså tabellfyran IFK Berga som i nuläget ligger på trettiosju poäng, fem poäng före Prespa Birlik. Hemmalaget har blandat och gett de senaste omgångarna där man har två vinster, två oavgjorda och två förluster. Sist lagen möttes på Heleneholms IP så var det gästerna som gick segrande ur den striden efter att ha gjort det avgörande 1-2 målet i den 93:e minuten. I den matchen spelade PB med en man mindre i cirka sjuttio minuter. Inte nog med det, domaren hittade en oförklarlig straff som gästerna gjorde mål på i matchens sista sekund.

– Den matchen minns vi väl. Det var nog det värsta jag varit med om på en fotbollsplan, men det är glömt. Imorgon är det ny match och nu det gäller att vi fortsätter hålla fokus och prestera vårt bästa i dem omgångarna som är kvar. Målet är att hamna så högt upp i tabellen som möjligt och avsluta denna säsong på ett fint sätt för att få ett bra avstamp inför 2015, avslutar Agim Sopi.

Med tanke på situationen i laget så kommer den definitiva 18-mannatruppen att tas ut senare under dagen.

Truppen:
Målvakter: Dejan Malenovic, Nicolas Polakof Cor
Försvarare: Martin Holm, Adriano Kalisiak, Baskim Sopi, Adem Özay, Omar Aouida,
Oscar Vilas Nilsson
Mittfältare: Jonatan Holmqvist, Hicham Ali, Hamudi Muhammed, Bardhyl Kaciu
Anfallare: Baris Hümmet, Saban Pehilj

IFK Berga - KSF Prespa Birlik
Bergavik IP
Lördag 27 sept kl. 15:00

Domare: Jacob Hallkvist, Sollentuna