En del ljusglimtar trots förlust

Publicerad 27 september 2014 22:48
Uppdaterad 28 september 2014 16:40
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO:JOHN FRIBERG

Det var ingen välspelad match som spelades på ett jätteblåsigt Bergaviks IP när Prespa Birlik förlorade mot IFK Berga med 2-0.
Inför matchen hade ledarstaben inte det lätt att få ihop ett lag då hela sju spelare stod på sjuklistan var av fem som startade i förra veckans 2-1 vinst mot BW 90. Man fick kalla in fem 15-åringar och två utav dem fick chansen att spela från start.

– Jag tycker att flera av de unga killarna som fick spela idag visade framfötterna. Det är inte lätt att hoppa in i hetluften och prestera direkt men dem tar åt sig instruktionerna dem får och jag är nöjd med deras uppförande, sade Agim Sopi.

Första halvlek var ganska så händelsefattig. PB saknade spets framåt och dem få chanserna man skapade rann ut i sanden. Trettio minuter in i matchen så fick lagkapten Baskim Sopi utgå efter en tuff smäll mot huvudet vilket inte gjorde det lättare för PB då man fick stuva om i laget.

1-0 kom efter sextio minuter då en av PB-spelarna tappade bollen och bjöd hemmalaget på en kontringsmöjlighet. Därefter försökte man få till en kvittering och under slutet på matchen gick man ner på en trebackslinje för att trycka på men i den 86:e minuten kontrade hemmalaget och satte spiken i kistan med 2-0 målet.

Sen skall det sägas att Nico i målet gjorde två fina frilägesräddningar då ställningen var 1-0. Priset som matchens lirare i Prespa Birlik gick till mittfältaren Chris Ajakpoloho som återigen gjorde en stabil insats.

– Det är aldrig kul att förlora, men sättet vi gör det på idag är faktiskt ok även om det låter lite konstigt att säga det. Vi saknade halva laget men killarna gjorde sitt bästa och visade en härlig karaktär på plan. Nu får vi träna på i veckan och till nästa match får vi förhoppningsvis tillbaka dem flesta, säger Sopi.

Det mest positiva i denna match var alltså de unga grabbarna som visade att dem verkligen vill vara med och kriga sig in A-truppen inför nästa år. Det ska bli intressant att följa deras utveckling framöver.

Baskim Sopi fick åka ambulans till sjukhuset i Kalmar där han låg för observation i ett par timmar innan han sent på kvällen fick åka hem till Malmö.

– Jag mår helt ok men det var en tuff smäll jag fick. Jag skall in till sjukhuset här i Malmö och få det röntgat så får vi se vad dem säger. Läkaren i Kalmar misstänkte en fraktur i okbenet, sade Baskim Sopi under söndagen.

Matchfakta:
IFK Berga - KSF Prespa Birlik 2-0 (0-0)


Laguppställning:
23. Nicolas Polakof (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Baskim Sopi (K) (ut 32´) 
6. Adem Özay
9. John Ekeh (ut 57´)
11. Saban Pehilj
12. Hamudi Muhammed (ut 75´)
15. Chris Ajakpoloho
22. Oscar Vilas Nilsson
99. Roni Gurses

Ersättare:
1. Zako Abdulrazek
16. Armin Haidary (in 75´)
17. Ilir Tahiri (in 32´)
19. Otto Sztojka (in 57´)


Varningar: 24´ John Ekeh, 25´ Adem Özay, 45´ Chris Ajakpoloho

Domare: Jacob Hallkvist, Sollentuna

Spelplats: Bergaviks IP

Publik: 79