Agim Sopi blir assisterande förbundskapten för Makedoniens U21-landslag

Publicerad 2 oktober 2014 13:23
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO:JOHN FRIBERG

KSF Prespa Birliks tränare Agim Sopi kan nu även titulera sig som assisterande förbundskapten för det Makedonska U21-landslaget i fotboll. Idag fick han nämligen det positiva beskedet av Makedonska Fotbollsförbundet att han fått jobbet.

– Det känns fantastisk roligt och väldigt smickrande att jag fått denna möjlighet. Jag fick höra för några veckor sedan att jag var på tapeten och idag fick jag samtalet där dem meddelade att dem valt mig, säger Agim Sopi.

Många undrar säkert om Agim kommer stanna kvar som tränare i Prespa Birlik och till dem har han ett lugnande besked.

– Jadå jag kommer vara kvar i Prespa Birlik, har fortfarande kontrakt med klubben. Jag kommer vara borta vissa perioder nästa år med landslaget och även vid vissa tillfällen när jag ska gå dem sista kurserna för att få mitt UEFA Pro Licence. Hur vi kommer jobba med ledarstaben inför nästa säsong kommer vi presentera närmre efter seriens slut, säger han.

Agims första uppdrag för sitt landslag blir redan den 13 oktober då Makedonien möter Rumänien i en träningslandskamp i Skopje. I den matchen kommer den före detta Prespa Birlik-mittfältaren Enis Bardi få chansen att visa upp sig. Enis Bardi och hans Ujpest parkerar för närvarande på en sjätte plats i OTP Bank Liga efter nio spelade omgångar.

– Enis har gjort det riktigt bra under dem inledande matcherna i både ligan och cupen. Han har fått bra betyg av tränare och media. Uttagningen i U21-landslaget är ett kvitto på det, berättar Agim Sopi.

KSF Prespa Birlik önskar dem båda lycka till med sina uppdrag för det Makedonska U21-landslaget.