Inför KSF Prespa Birlik - Nosaby IF

Publicerad 3 oktober 2014 13:41
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Hösten är på ingång och serien närmar sig slutet. Imorgon spelas sista hemmamatchen i Div 2 Östra då Prespa Birlik tar emot tabelltolvan Nosaby IF på Heleneholms IP. Lagen möts för andra gången i historien och förra mötet uppe i Kristianstad slutade med en vinst för Prespa Birlik efter Adriano Kalisiaks 2-1 mål i matchens allra sista sekund.

Nosaby (20 poäng) har under större delen av serien hållit till i de nedre delarna av tabellen och inför dem två sista matcherna som återstår så kämpar dem tillsammans med LB07 (19 poäng) och Ljungby IF (20 poäng) om den åtråvärda kvalplatsen för att slippa en direkt degradering till div 3 nästa år.

För Prespa Birliks del gäller det att ta tre poäng för att putsa till hemmastatistiken och avsluta serien inför hemmapubliken på ett bra sätt. Efter förra veckans många återbud så är hela truppen nu tillgänglig för spel förutom Baskim Sopi som igår tvingades genomföra en operation pga. den skadag han ådrog sig i bortamötet mot IFK Berga förra helgen. Och enligt rapporter så blev det en lyckad operation.

Agim Sopi, du blev ju utnämnd till assisterande förbundskapten för Makedoniens U21-landslag igår, hur går tankarna så här dagen innan årets sista hemmamatch?
– Det känns underbart och man har fått många gratulationer från fotbollsväner och nära. Men nu är det fullt fokus på vår sista hemmamatch för i år som gäller. Vi vill avsluta serien på ett fint sätt, samt ge vår hemmapublik en fin avslutning på året.

Hörde att du missar sista seriematchen, stämmer det?
– Ja det stämmer. Vi samlas med landslaget nästa vecka så jag är inte här när vi möter Karlskrona i sista matchen, men jag har duktiga tränare runt mig som kommer finnas där så det är inga problem.

Till sist, vad önskar du dig mest inför matchen imorgon?
– En vinst och att så många som möjligt kommer till Heleneholms IP för att stötta laget så att vi får en fin avslutning tillsammans. Sen vill jag passa på att önska alla en glad bayram, avslutar Agim Sopi.

Truppen:
Målvakter: Dejan Malenovic, Zako Abdulrazek
Försvarare: Martin Holm, Adriano Kalisiak, Adem Özay, Omar Aouida, Oscar Vilas Nilsson
Mittfältare: Baris Hümmet, Hicham Ali, Hamudi Muhammed, Chris Ajakpoloho, Ilir Tahiri, Bardhyl Kaciu, Xhevdet Llumnica
Anfallare: John Ekeh, Saban Pehilj

KSF Prespa Birlik - Nosaby IF
Heleneholms IP
Lördag 4 oktober kl. 16:00

Domare: Nabil Fakhro, Södra Sandby