Prespa Birlik förlorade mot Nosaby

Publicerad 5 oktober 2014 11:03
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

KSF Prespa Birlik tog emot tabellelvan Nosaby IF i årets sista hemmamatch som slutade med en förlust, gästerna vann till slut med 3-2.

– Tycker vi äger större delen utav matchen men tyvärr sätter vi inte dit alla målchanser vi skapar, vi har lite oflyt också när vi träffar målramen tre gånger inom ett par minuter, säger assisterande Sebatin Avci efter matchen.

Hemmalaget startade i ett högt tempo och matchen hade knappt hunnit komma igång innan Baris Hümmet testade skott två gånger inom loppet av en minut. Första skottet tog på målvaktens högra stolpe och det andra var en vacker skottlobb som träffade ribban. Prespa rullade ut gästerna som backade hem djupt. I den 19:e minuten var Adriano Kalisiak framme och sköt, men stolpen var i vägen ännu en gång. Minuten efter var Nosaby framme på en kontring och tog ledningen i matchen. Deras första målchans och mål, snacka om effektivitet. Glädjen blev dock kortvarig då Hicham Ali kvitterade sex minuter senare. Prespa Birlik fortsatte att trumma på för ett ledningsmål, närmast var man i den 43:e minuten när ett lågt inlägg kom från högerkanten, bollen rullade på mållinjen men ingen dök upp för att trycka in den i mål. 1-1 i halvtid trots mängder med målchanser för hemmalaget.

Sex minuter in i den andra kom en matchavgörande situation. Gästerna fick en mycket tveksamt dömd straff. Många menade att det var en klockren brytning på boll men dagens domare, Nabil Fakhro hade tydligen en annan uppfattning. Gästernas nummer tio, Karl Rydhög gjorde inget misstag och satte dit sitt andra mål för dagen. Efter det målet så tappade många av hemmaspelarna humöret, vilket inte bör ske när man spelar på denna nivå. Men ibland tar känslorna överstyr, tyvärr. Minuter efter deras mål fick PB en utvisning på mittfältaren Baris Hümmet. Han blev fult kapad av en bortaspelare och därefter puttad i ryggen, då vände han sig om gick med huvudet mot spelaren. Assisterande domaren såg detta och domaren visade sitt röda kort till Hümmet och Nosaby-spelaren fick en varning.

Sista halvtimmen fick PB spela med en man mindre, trots det så lyckades man ännu en gång att kvittera. I den 69:e minuten tryckte Bardhyl Kaciu in en retur i nät. Dock så ville gästerna mer och tolv minuter före slut så satte deras nummer tio sitt tredje mål för dagen. Gästerna fick med sig tre poäng vilket kan visa sig helt avgörande för att ta den enda kvalplatsen som dem innehar just nu.

– Visst hade dem mer att spela för men kollar man spelmässigt så hade dem inte mycket att komma med. Men fotboll handlar ju om att göra mål och dem var effektiva, dem hade tre-fyra chanser och gjorde mål på tre av dem. Nu får vi ladda om och försöka göra en bra match nästa vecka, avslutar Sebatin Avci.

Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - Nosaby IF 2-3 (1-1)


Laguppställning:
23. Dejan Malenovic (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak (K) 
6. Adem Özay (ut 73´)
7. Baris Hümmet
8. Saban Pehilj
10. Hicham Ali
15. Chris Ajakpoloho (ut 87´)
19. Omar Aouida
21. Bardhyl Kaciu (ut 87´)
22. Oscar Vilas Nilsson

Ersättare:
9. John Ekeh (in 87´)
17. Ilir Tahiri
30. Xhevdet Llumnica (in 73´)
99. Roni Gurses (in 87´)


Mål: 26´ 1-1 Hicham Ali, 69´ 2-2 Bardhyl Kaciu

Varningar: 39´ Hicham Ali, 85´ Oscar Vilas Nilsson, 88´ Adriano Kalisiak

Utvisning: 60´ Baris Hümmet

Domare: Nabil Fakhro, Södra Sandby

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 84