Säsongen avslutades med en förlust

Publicerad 12 oktober 2014 12:56
Uppdaterad 14 oktober 2014 10:34

TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Årets sista seriematch slutade med en förlust, hemmalaget Karlskrona vann till slut med 6-0. Saknaden av alltför många spelare blev för stor och Prespa Birlik klarade inte riktigt av att störa tabelltrean. 6-0 är dock lite missvisande siffror, Prespa Birlik spelade under vissa stunder en bra fotboll och det brändes ett par riktigt heta målchanser enligt rapporterna från Karlskrona.

Hemmalaget tog ledningen redan i den 8:e minuten efter att två backar i PB krockat i varandra och missat att nicka bort bollen.
Inte nog med att PB kom ut med ett sargat lag inför matchen så fick man efter 35 minuter byta ut högerbacken Adriano Kalisiak som hade en känning i låret. Innan det hade hemmalaget ökat på till 2-0.

Prespa hade efter det två frilägen som man tyvärr inte kunde förvalta på ett bra sätt och man gick till paus med ett 2-0 underläge.

I den andra halvleken kom både 3-0 och 4-0 inom en tiominutersperiod och då var matchen avgjord även om PB hade några fina lägen att näta på. Med tio minuter kvar blev Chris Ajakpoloho utvisad efter sitt andra gula, efter det föll man ihop helt och släppte in två mål till.

– Jag kan inte klaga på något förutom att vi inte satte dem fyra-fem frilägena vi skapade. Killarna som spelade gjorde sitt bästa och man kan inte kräva mer utav dem. Vi saknade för många idag vilket gjorde att vi inte hade den offensiva kraften som vi hade behövt i denna match, sade den assisterande tränaren Sebatin Avci efter matchen.

Det blev aldrig någon riktig spänning om vem som skulle ta platsen som seriesegrare då FC Höllviken krossade Kvarnby med 3-0 i sista matchen. FC Rosengård klarade bara 1-1 hemma mot Asarum vilket innebär att FC Höllviken spelar i div 1 nästa år och Prespa Birlik får spela två heta Malmöderbyn 2015 också.

Vi säger grattis till FC Höllviken och önskar dem ett stort LYCKA TILL i div 1.

Nu blir det ledighet i tre veckor för spelarna i KSF Prespa Birlik innan man drar igång träningarna igen och innan vinteruppehållet i december skall även två träningsmatcher spelas på det nya konstgräset på Helenholms IP.


Matchfakta:
FK Karlskrona - KSF Prespa Birlik 6-0 (2-0)


Laguppställning:
1. Zako Abdulrazek  (MV)
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak (K) (ut 35´)
6. Adem Özay
8. Saban Pehilj
12. Hamudi Muhammed
15. Chris Ajakpoloho
17. Ilir Tahiri (ut 66´)
19. Otto Sztojka (ut 58´)
21. Bardhyl Kaciu
30. Xhevdet Llumnica

Ersättare:
9. John Ekeh (in 58´)
25. Amit Veliu (in 35´)
99. Roni Gurses (in 66´)


Varningar: 35´ Chris Ajakpoloho, 48´ Adem Özay, 80´ Chris Ajakpoloho

Utvisning: 80´ Chris Ajakpoloho

Domare: Henrik Reffers, Arkelstorp

Spelplats: Västra Mark IP

Publik: 125
 

Sveriges bästa odds före match och live!
Registrera dig hos Unibet via vår hemsida och gör en insättning så stödjer du KSF Prespa Birlik!