Aydin Demir: "Det här är väldigt allvarligt"

Publicerad 31 oktober 2014 09:35
TEXT: ÖZCAN EMIN

På IFK Malmös hemsida kunde man i onsdags 29/10 läsa en artikel som skrivits av deras bloggredaktör, Rolf Liljeblad. Artikeln var döpt till ”Maffiametoder i Malmö” och gick ut på en massa allvarliga anklagelser och påhopp som rent av var tagna ur luften. Vad artikeln exakt handlade om är inget vi vill gå in närmare på men, ”högst tvivelaktig förening”, ”att Prespa demonstererat sina maffiametoder då man varit intresserade av våra spelare” är bara några utav de ord användes i denna artikel.

Detta är något som KSF Prespa Birlik tagit på största allvar och inte kan tolerera på något sätt.  Föreningen har varit i kontakt med IFK Malmös ledning och påpekat vilka allvarliga påföljder detta kan medföra. Efter samtal så har IFK Malmö starkt tagit avstånd från denna artikel och säger sig inte ha haft någon aning om att den publicerats, vilket är märkligt då deras ordförande står som ansvarig utgivare för materialet på hemsidan. Artikeln togs bort från deras hemsida samma dag och nu väntar KSF Prespa Birlik på en officiell ursäkt samt att denna person utesluts ur IFK Malmö. Återstår att se om det sker.

KSF Prespa Birlik kommer att följa upp detta och vidtas inte dem åtgärderna som IFK Malmö lovat så kommer KSF Prespa Birlik att gå vidare med ärendet till både SvFF och andra instanser.

– Det här är väldigt allvarligt i mina ögon och vi är väldigt besvikna på att sådant här sker i dessa tider då vi alla starkt jobbar emot rasism. Jag hoppas verkligen att IFK Malmö tar detta på största allvar och att vi kan fortsätta vara vänner som vi alltid har varit, säger ordförande Aydin Demir.