Inför FK Prespa - Prespa Birlik

Publicerad 13 februari 2015 19:05
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Imorgon spelas den tradionsenliga matchen mellan FK Prespa – KSF Prespa Birlik och i år är det bortamatch som gäller för vår del. Träningsmatchen spelas varje år mellan dem bägge klubbarna och har som sagt blivit lite av en tradition. Det är ganska mycket prestige som står på spel när lagen möts och förra årets möte slutade med en 3-2 vinst för Prespa Birlik på Heleneholms IP:s konstgräs.

Motståndarna som håller till i Köpenhamnsserien (motsvarar div 3 i Sverige) har just nu uppehåll och ligger på en åttonde plats med femton inspelade poäng, fem segrar och åtta förluster. Klubben meddelade för en månad sedan att man valt att gå skilda vägar med tränaren Emir Hadzic och ersatt honom med den nygamle Mikes Rigas som man hoppas kan vända den negativa trenden. Men även om seriespelet gått lite knackigt i år så vet vi sedan tidigare att dem spelar en teknisk och snabb fotboll. 

För Prespa Birliks del så är man nu inne i en tung träningsperiod där man bygger upp sig inför seriestarten. Truppen har fyllts på under veckan med nyförvärvet Sadat Karim som anlänt från Ghana. Saknas gör, Baris Hümmet (knä), Oscar Paradis (ljumske).

– Vi tränar hårt just nu med fyra pass i veckan och det är en del småskavanker i truppen men vi har en bred trupp och vi åker till Köpenhamn med sjutton man, berättar tränaren Meysam Javan.

Matchen startar kl. 13:15 och spelas på Ryparkens Idrætsanlæg. Adress: Lyngbyvej 110, 2100 København.

Truppen:

Målvakter: Davorin Baric, Nicolas Polakof

Försvarare: Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Bright Frimpong, Hogr Aziz, Oscar Vilas Nilsson

Mittfältare/anfallare: Firat Sahan, Dzani Kamberovic, Kubilay Avci, Mahmoud Hecme, Qendrim Selmani, Noha Manna, Ilir Tahiri, Sadat Karim