Prespa Birlik vann med 1-0

Publicerad 14 februari 2015 21:44
TEXT: ÖZCAN EMIN

KSF Prespa Birlik tog en välförtjänt 1-0 seger när man idag besegrade sin danska motsvarighet FK Prespa. Matchen spelades på ett iskallt Ryparken i Köpenhamn och det var 150 åskådare som hade tagit sig dit för att se den klassiska träningsmatchen mellan dem båda klubbarna.

Matchens enda mål kom i den femtonde minuten efter ett fint inlägg av ytterbacken Hogr Aziz. Dålig kommunikation mellan hemmalagets målvakt och en försvarare gjorde att bollen touchade på försvararen och in i mål.

PB tvingades göra två oplanerade byten redan i första halvlek då Hogr Aziz och Qendrim Selmani fick utgå p.g.a. av skador. I paus gjorde man även ett flertal förutbestämda byten vilket gjorde att det blev lite ryckigt i spelet och man hittade inte riktigt varandra i den andra halvleken. Dock skall det sägas att man brände ett flertal heta målchanser, och matchens målsumpare blev backen David Abaya som missade ett öppet läge två meter framför mål.

– Med tanke på antal målchanser så borde vi kanske vunnit med fler bollar, men det gäller att sätta chanserna man får. Vi blev lite störda när vi fick göra dem två bytena tidigt och sen i halvtid blev det en hel del byten för att alla skulle få speltid. Överlag tycker jag vi gör en ok insats, sade den assisterande tränaren Sebatin Avci.

Extra kul att se sextonåringarna Kubilay Avci och Ilir Tahiri komma in och ta för sig. Skall bli intressant att följa deras utveckling under året. Den ghanesiska anfallaren Sadat Karim fick göra debut i den gröna tröjan och han spelade första halvlek. Inte riktigt i matchform men det syntes att han har mycket fotboll i sig, han kommer nog ställa till det för många försvar i år.

Nästa träningsmatch spelas söndag 22 februari. Prespa Birlik ställs mot lite tuffare motstånd då div 1-laget Lunds BK gästar Heleneholms IP.

Matchfakta:
FK Prespa - KSF Prespa Birlik 0-1 (0-1)

Startelvan:

Davorin Baric
Oscar Vilas Nilsson - Martin Holm - Adnan Gerzic - Hogr Aziz
Ahmad Mohamad - Noha Manna - Firat Sahan - David Abaya 
Sadat Karim - Qendrim Selmani

Avbytare:

Nicolas Polakof
Bright Frimpong
Dzani Kamberovic
Kubilay Avci
Mahmoud Hecme
Ilir Tahiri

Mål: 0-1 15´ självmål

Spelplats: Ryparken Idrætsanlæg

Publik: 150