Inför Prespa Birlik - Lunds BK

Publicerad 21 februari 2015 11:52
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Efter de två inledande träningsmatcherna där det blivit två raka vinster så väntar betydligt tuffare motstånd då div 1-laget Lunds BK gästar Heleneholms IP imorgon. Gästerna som förra året kom på en fin tredje plats i div 1 södra har inför detta år tappat en hel del tongivande spelare, bl.a. skyttekungen Salif Jönsson som lämnat för seriekonkurrenten TFF. 

Denna säsong verkar man satsa på en väldigt ung trupp och så här sade deras tränare Rossi Eterovic efter att man slagit Torns IF med 4-2 i årets första träningsmatch förra helgen:

”De unga grabbarna gjorde idag en fullt godkänd match mot Torn IF! Vår första match tillsammans gav en intressant öppning. Spelarna visade upp en god moral och arbetade hårt hela matchen. Resultatet tycker jag speglade matchen. Vi hade många fina spelsekvenser som gav utdelning med fina mål.
Idag är jag nöjd med den inställning vi hade och det arbete vi visade upp på plan. Vi har intressanta veckor framför oss då vi ska fortsätta utveckla vårt spel och vår spelidé.”

För Prespa Birliks del så fortsätter förberedelserna inför seriespelet och morgondagens match är den tredje för i år. Man har just nu en del borta på grund av skador men tränaren Agim Sopi är trots det nöjd med inledningen.

– Vi har många borta men vi har en bred trupp. Det är många unga killar som fått chansen i inledningen och jag tycker att vissa utav dem visat framfötterna. Givetvis blir det ett tufft test imorgon då Lunds BK har ett ungt och hungrigt lag med en stor arbetskapacitet. Det kommer säkert bli en intressant match, säger Agim Sopi.

Skall även bli intressant att se klubbens senaste nyförvärv, Bovar Karim göra sin debut i den gröna tröjan.

KSF Prespa Birlik – Lunds BK
Söndag 22/2 kl 14:00
Heleneholms IP (konstgräs)

Fritt inträde
Varmt välkomna!

Truppen:
Målvakter: Davorin Baric, Nikolas Polakof
Försvarare: Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Bright Frimpong, Oscar Vilas Nilsson
Mittfältare/anfallare: Bovar Karim, Firat Sahan, Kubilay Avci, Noha Manna, Bardhyl Kaciu, Ilir Tahiri, Mahmoud Hecme, Sadat Karim