Prespa Birlik - Lunds BK 2-5

Publicerad 22 februari 2015 18:39
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Det blev förlust i årets tredje träningsmatch då Prespa Birlik mötte div 1-laget Lunds BK på Heleneholms IP. Prespa hamnade i 0-1 underläge redan i den femte minuten då gästerna blev tilldömda en tveksam straff. Hemmalaget replikerade rätt så snabbt när man i den 9:e minuten kvitterade till 1-1 genom nyförvärvet Bovar Karim. Målet gjordes på en indirekt frispark efter att gästernas målvakt plockat upp en bakåtpassning.

Tre minuter senare spelade Bovar Karim fram till 2-1 målet då han hittade Sadat Karim som mycket vackert nicklobbade målvakten. PB var det spelförande laget och man hade ett flertal vassa målchanser till att utöka ledningen, men utan resultat. Istället var det gästerna som kvitterade till 2-2 och gjorde 2-3 innan pausvilan.

I den andra halvleken blev det en del byten i hemmalaget vilket gjorde att man släppte in Lunds BK mer och mer i matchen. Sista halvtimmen orkade inte Prespa Birlik hänga med och då kom både fyran och femman. En match där PB gjorde en riktigt bra första halvlek men inte riktigt orkade följa upp det i den andra.

Nästa träningsmatch spelas lördag 28/2 då man möter Kosova IF på Rosengård Norra IP. Matchstart kl. 12:00.

Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - Lunds BK 2-5 (2-3)

Startelvan:

Davorin Baric
Oscar Vilas Nilsson - Martin Holm - Adnan Gerzic - David Abaya
Noha Manna - Ahmad Mohamad - Bardhyl Kaciu - Firat Sahan - Bovar Karim 
Sadat Karim 

Avbytare:

Nicolas Polakof
Bright Frimpong
Kubilay Avci
Mahmoud Hecme
Ilir Tahiri

Mål: 1-1 9´ Bovar Karim, 2-1 12´ Sadat Karim

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 94