KSF Prespa Birlik - BK Flagg 2-1

Publicerad 8 mars 2015 09:22
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Det blev ännu en seger när Prespa Birlik slog div 3-laget BK Flagg i gårdagens träningsmatch. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget men kunde lika gärna ha slutat med betydligt större siffror om man haft lite mer flyt.

– Jag tycker vi gör en fantastisk första halvlek, många fina löpningar och spelkombinationer. Som jag tidigare sagt så har vi många nya i laget och det tar tid att spela ihop ett lag men i år har vi rätt karaktärer på plan och det finns många vinnarskallar i laget, sade Agim Sopi efter matchen.

Hemmalaget satte full fart redan från början och skapade ett par farliga lägen innan den nigerianske provspelaren, Edafe Egbedi satte 1-0 i den 23:e matchminuten. 2-0 kom tio minuter senare när Sadat Karim rann igenom och satte bollen i nätmaskorna. I mitten av halvleken hade man även en boll som tog på stolpen efter en välslagen frispark utav mittfältaren Bovar Karim. Gästerna tilläts kvittera i slutet på första halvleken efter en riktig bjudning.

– Första halvlek hade dem inte ett avslut på mål och målet dem gjorde var en bjudning av oss. Tycker att vi visade ett betydligt rörligare spel idag än senast mot Kosova, avslutar Agim Sopi.

Inför den andra halvleken gjorde Prespa Birlik ett par byten och tempot sjönk något, dock hade man ett par chanser som kanske borde ha resulterat i något mål. Totalt sett en väl genomförd match, det ser bättre och bättre ut och idag fick publiken se en riktigt fartfylld första halvlek, med massor av teknisk fotboll.

Närmast väntar Kristianstads FF som man möter nästa lördag på Heleneholms IP, matchstart 14:00.

Matchfakta:
KSF Prespa Birlik – BK Flagg 2-1 (2-1)


Startelvan:
Robin Armandt
Özgur Disli - Martin Holm - Adnan Gerzic - David Abaya
Thierry Zahui - Kristian Legiec - Firat Sahan - Bovar Karim 
Sadat Karim – Edafe Egbedi

Avbytare:
Davorin Baric
Ahmad Mohammad
Oscar Paradis
Oscar Vilas Nilsson
Renad El-Jerbi

Mål: 1-0 23´ Edafe Egbedi, 2-0 33´ Sadat Karim

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 86