Inför Prespa Birlik - Kristianstads FF

Publicerad 13 mars 2015 18:05
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Åkte ut i Svenska Cupen
Förberedelserna inför seriepremiären fortsätter och imorgon är det dags för Prespa Birlik att möta ännu ett div 1-lag. Det är Kristianstads FF som gästar Heleneholms IP och det är andra gången man stöter på varandra, förra årets träningsmatch uppe i Kristianstad slutade 1-1.
De senaste veckorna har KFF haft fullt upp med gruppspel i Svenska Cupen där man haft flera tuffa bataljer mot bland annat allsvenskt motstånd. Det blev inga poäng och man kom sist i gruppen efter tre raka förluster, vilket innebär att vi nog kommer få se ett taggat lag som vill göra allt för att sätta PB på plats.

Fyra vinster och en förlust
För Prespa Birliks del så har det varit full intensitet på de senaste träningarna, truppen är spikad inför 2015 och det börjar se bättre ut nu när alla är tillbaka från skador. Under veckan som gått har Baris Hümmet, även han börjat delta i bollövningar. Prespa Birlik har hittills spelat fem träningsmatcher och man har fyra vinster och en förlust i bagaget. Spelet har varit lite upp och ner med både bra och mindre bra prestationer, men tränare Agim Sopi är inte orolig.

– Vi har mestadels spelat ut våra motståndare fullständigt vilket vi tydligt kunnat se i statistiken efter matcherna, men visst finns där saker vi kan förbättra och det är det vi jobbar på under träningarna. Vi har några veckor kvar till seriepremiären och vi är på god väg att spela ihop laget som nästan är helt nytt jämfört med förra året, säger Agim Sopi.

Åker till Antalya
Efter morgondagens match mot KFF, har PB två träningsmatcher kvar i Sverige innan seriepremiären 11 april. Det är matchen mot HIF Akademi den 22 mars och genrepet den 4 april mot TFF på Vångavallen. 27 mars åker laget ner till Turkiet och Antalya i en vecka för att sammansvetsa laget ytterligare samt få lite sol och värme. Men närmast så är det alltså KFF man möter, imorgon på Heleneholms IP.


Truppen:

Målvakter: Robin Armandt - Davorin Baric
Försvarare: Martin Holm - Adnan Gerzic - David Abaya - Özgur Dişli - Oscar Vilas Nilsson
Mittfältare/anfallare: Bovar Karim - Firat Sahan(k) - Kristian Legiec - Edafe Egbedi - Thierry Zahui, Noha Manna - Oscar Paradis - Sadat Karim - Renad El-Jerbi

KSF Prespa Birlik – Kristianstads FF
Lördag 14/3 kl 14:00
Heleneholms IP (konstgräs)

Fritt inträde
Varmt välkomna!